Od Ljubljene, prek Londona in Toronta do Stanforda in Harvarda. O raziskovanju redkih bolezni, o zahtevnih študentih, o (ne)varnosti podatkov in o sodelovanju z Naso. Maruša in Anže v zadnji epizodi sezone klepetata z dr. Marinko Žitnik. Je doktorica računalništva in prva Slovenka, ki je postala profesorica na ugledni ameriški Univerzi Harvard.

Od Ljubljene, prek Londona in Toronta do Stanforda in Harvarda. O raziskovanju redkih bolezni, o zahtevnih študentih, o (ne)varnosti podatkov in o sodelovanju z Naso. Maruša in Anže klepetata z dr. Marinko Žitnik

Maruša in Anže v zadnji epizodi šeste sezone klepetata z dr. Marinko Žitnik. Je doktorica računalništva in prva Slovenka, ki je postala profesorica na ugledni ameriški Univerzi Harvard. Raziskuje umetno inteligenco, razvija zdravila za redke bolezne in sodeluje z Naso, kjer poskušajo ugotoviti, kaj se zgodi s človeškim telesom, ki je na dolgotrajni poti v vesolju.

Zapiski:

Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Dosegljiva sva tudi na naslovu: odbita@rtvslo.si.

Anže Tomić, Maruša Kerec