Mia Puhar Rodin z umetniškim imenom Masayah je 21-letna glasbenica iz Ankarana. Pred tremi leti smo jo v Noticah že gostili, takrat s skladbo Da blo bi, zdaj je nazaj z novo, ki ima naslov Ni panike. Iskreno o tem, kaj se ji je dogajalo vmes, predvsem pa o novi skladbi in načrtih za naprej v oddaji.

Zavrgla je pripravljen album in napisala novega

 

V Noticah smo jo že gostili, potem se je s scene umaknila. Po težkem obdobju je nazaj, v velikem slogu in s skladbo, s katero napoveduje nov album: "Izgubila sem očeta. Bila sem depresivna. Glasbe nisem mogla snemati, sem pa lahko pisala. Imela sem pripravljen album, pa to nisem bila več ista Mia. Zato sem napisala novega. Še zdaj težko govorim o tem, seveda me je zapečatilo in to se bo poznalo tudi v moji glasbi."

"Ni panike je prvi singel s prihajajočega prvenca, ki je nastajal septembra lani, ko sem prehajala in še bila ujeta v slabem odnosu. Skladba je kvalitetnejša od mojih prejšnjih, želim spremeniti raven in standard slovenske glasbe. Smo žilav narod, ki lahko prodre."

Najbolj ponosna je na to, da vseskozi dela z isto ekipo. Tako skladbo Ni panike kot skladbo Pusto, ki je izšla pred tremi leti, so izdali marca, ko ima rojstni dan: "Veš, kaj, jaz raje dam kot dobim (smeh). Želela sem prikazati svoje novo rojstvo." 

Neja Jerant