Skladba o sanjah, da bi kdaj bilo lažje.

Skladba o sanjah, da bi bilo kdaj lažje

Mia je mlada glasbenica z Obale, ki deluje pod umetniškim imenom Masayah. Najprej je v roki držala kitaro in pisala poezijo, to je vodilo k mikrofonu oziroma rapu.

Njen največji mentor je izolski raper Drill, ki ga je Masayah poslušala že v osnovni šoli in ga kmalu za tem tudi spoznala ter z njim nastopila. Danes sodeluje tudi s producentom Benjaminom Shockom in pripravlja svoj prvenec, za katerega datuma izida ne želi izdati: "Prihajam iz temnih delov ulic in ko pridem pod reflektorje, imam nekaj povedati, to je rdeča nit albuma."

"Skladba Da blo bi je nastala, ko sem bila na nizki točki, sredi Ljubljane s praznimi žepi in pokvarjenim telefonom. Stemnilo se je, prižgale so se luči, poslušala sem skladbo Got To Have It od Method Mana in sanjarila, kako bi bilo, če bi bilo malo lažje."

Zaveda se, da je vizualna podoba glasbenika pomembna, a razlikuje tisto v videospotih od tiste na družbenih omrežjih: "Moji sledilci so moja družina, dam jim možnost, da me vsak dan vidijo. Videospoti so umetnost, pri skladbi Da blo bi je z razlogom samo fotografija."

Neja Jerant