V oddaji Na piedestal je gostoval predstavnik slovenske elektronske glasbene produkcije Blaž z novim albumom z naslovom ''Steven".
Mladi primorski glasbenik in producent, filmski ustvarjalec in tudi pisatelj je svoja prva dva EP-ja Sofa Bits in Outdoor Bits leta 2009 izdal pri ameriški založbi Cold Busted, kjer je bil takrat tudi Gramatik. Naslednje tri je izdal v samozaložbi, od leta 2014, od šestega EP-ja, preprosto imenovanega ''b'', pa njegove avtorske projekte izdaja domača založba Beton Records. Po šestih EP-jih in dveh kompilacijah je leta 2016 predstavil svoj prvi dolgometražni album z naslovom "Don't Listen To This".
Blaž v avtorski produkciji prepleta različne zvrsti, kot so hip-hop, beats, idm, chill-out, ambient, alternative electronic, krautrock … Svojo glasbo je predstavil na vseh vidnejših domačih festivalih (MENT, Tresk, Urbano dejanje, Lent, Festival nasedlega kita, Trnje …) in tudi na tujih odrih.
Kot literat je leta 2011 izdal pesniško zbirko ''Lahko si jabuka''. Prozni prvenec ''Tat not'' z zgodbo o človeku, ki si je tako želel glasbenega uspeha, da je v današnji čas priklical Mozarta, je oktobra 2017 izdal v fizični in digitalni obliki, januarja 2018 pa še kot zvočni roman.
1. aprila letos pa je Blaž s singlom Gangsta Angel napovedal nov glasbeni album z naslovom ''Steven''. Ta, kot pravi Blaž, v štirinajstih skladbah pripoveduje zgodbo o instrumentalnem zvoku Stevenu, ki želi najti svoj glas.
Album "Steven" je v petek, 13. aprila, izdala založba Beton Records v digitalni različici in tudi v fizični obliki: v omejeni nakladi 30 izvodov ročno izdelanih CDjev. Za naslovnico albuma pa je poskrbel Aljaž Košir – Fejzo.

Blaž - Foto: Luka Kaše

Producent elektronske glasbe z zgodbo o instrumentalnem zvoku Stevenu, ki želi najti svoj glas

V oddaji Na piedestal je gostoval predstavnik slovenske elektronske glasbene produkcije Blaž z novim albumom z naslovom ”Steven”.
Mladi primorski glasbenik in producent, filmski ustvarjalec in tudi pisatelj Blaž je svoja prva dva EP-ja Sofa Bits in Outdoor Bits leta 2009 izdal pri ameriški založbi Cold Busted, kjer je bil takrat tudi Gramatik. Naslednje tri je izdal v samozaložbi, od leta 2014, od šestega EP-ja, preprosto imenovanega ”b”, pa njegove avtorske projekte izdaja domača založba Beton Records. Po šestih EP-jih in dveh kompilacijah je leta 2016 predstavil svoj prvi dolgometražni album z naslovom Don’t Listen To This.
Blaž v avtorski produkciji prepleta različne zvrsti, kot so hip-hop, beats, idm, chill-out, ambient, alternative electronic, krautrock … Svojo glasbo je predstavil na vseh vidnejših domačih festivalih (MENT, Tresk, Urbano dejanje, Lent, Festival nasedlega kita, Trnje …) in tudi na tujih odrih.
Kot literat je leta 2011 izdal pesniško zbirko Lahko si jabuka. Prozni prvenec Tat not z zgodbo o človeku, ki si je tako želel glasbenega uspeha, da je v današnji čas priklical Mozarta, je oktobra 2017 izdal v fizični in digitalni obliki, januarja 2018 pa še kot zvočni roman.
1. aprila letos pa je Blaž s singlom Gangsta Angel napovedal novi glasbeni album z naslovom ”Steven”. Ta, kot pravi Blaž, v štirinajstih skladbah pripoveduje zgodbo o instrumentalnem zvoku Stevenu, ki želi najti svoj glas. Njegova vodnica Julija mu predstavi veliko svojih prijateljev, med njimi so grizli, rožnata ptica, gangsterski angel in Stefan Burnett iz benda Death Grips. Ko Steven končno sreča slovenskega producenta Blaža (vladarja te specifične zvočne pokrajine, v kateri se je Steven rodil), se z njim pomeri v raperskem freestyle dvoboju. Steven izgubi, saj se ne more izražati z besedami – konec koncev je samo instrumentalni zvok. Steven pobegne in pade v depresijo, podkrepljeno z alkoholizmom. In ko ga Blaž končno najde, ga nauči, kako naj najde svoj glas.
Album “Steven” je 13. aprila izdala založba Beton Records v digitalni različici in tudi v fizični obliki: v omejeni nakladi 30 izvodov ročno izdelanih CDjev. Za naslovnico albuma pa je poskrbel Aljaž Košir – Fejzo.
Blaž je svoj novi album Steven predstavil v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele