Diplomirana pravnica Urška Košir je fotografinja, ki med drugim ustvarja erotične fotografije za koledarje in moške revije. Pravi, da je žensko telo najlepša oblika, kar jih je ustvarila narava.

Diplomirana pravnica Urška Košir je fotografinja, ki med drugim ustvarja erotične fotografije za koledarje in moške revije. Pravi, da je žensko telo najlepša oblika, kar jih je ustvarila narava

Urška Košir se spominja družinskega fotoaparata, ki so ga starši uporabljali le za posebne in vesele dogodke. “Bil je družinska srebrnina, spravljen visoko na polici.” Fotografija jo je prevzela, z njo je zaslužila tudi prve tolarje. “Vstopnine so bile drage, zato sem s seboj vzela fotoaparat, v zameno pa so mi plačali vstopnino.

Pravo so črne črke na belem papirju, fotografije pa so barve in emocije, zato je bila izbira logična.”

Je tudi fotografinja za revijo Playboy. Pravi, da je okusna golota odvisna od družbenih okvirjev, v nekaterih državah so dekleta v kopalkah, drugje popolnoma razgaljena.

“Pri nas je okusno, ko še ostane malo prikrito. Žensko telo je umetnina, ko pa je intimen predel tako razkrit, da zmoti to obliko, ko potegne pozornost tja … Takrat je preveč.”

Uršula Zaletelj