Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Izbris VAL 202

73 epizod

73 epizod



27. 03. 2024

Tour 202: Andrej Hauptman

V oddaji ponujamo najnovejšo epizodo kolesarskega podkasta Tour 202, v kateri je bil gost Andrej Hauptman. Nekdanji kolesar že vrsto let opravlja vlogo športnega direktorja pri ekipi Emiratov, katere prvo ime je Tadej Pogačar. Slovenski kolesarski zvezdnik je s tekmeci pometel na nedavni enotedenski dirki po Kataloniji, na kateri je dobil kar štiri od sedmih etap. O Pogačarjevi premoči, izjemni pripravljenosti in pristopu za osrednja cilja letošnje sezone, osvojiti dirki po Italiji in Franciji, se je Hauptman pogovarjal z valovskim športnim novinarjem Igorjem Tomincem in voditeljem Luko Petričem.


21. 02. 2024

Žoga je okrogla

V tokratni oddaji ponujamo najnovejšo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla. V tej je osrednja tema nedeljski incident v Murski Soboti, kjer je bila zaradi glasne petarde oziroma tako imenovanega topovskega udara prekinjena in nato še odpovedana nogometna tekma med Muro in Mariborom. Skupilo jo je šest domačih nogometašev. Valovski novinarji so se s posebnim gostom pogovarjali o dogodku, kako je do njega prišlo in kako jih v prihodnje preprečiti.


14. 02. 2024

Svetovno prvenstvo v biatlonu: Jakov Fak

Na Češkem te dni poteka svetovno biatlonsko prvenstvo. Naš najboljši tekmovalec Jakov Fak je na tem prizorišču leta 2013 osvojil bron v sprintu, skupaj pa dosegel dve od svojih osmih posamičnih zmag. Zakaj ima najboljši slovenski biatlonec poseben odnos do Češke, kaj je v biatlonu ključno za uspeh in kako biatlonci preživljajo prosti čas med vrhuncem sezone, je na prost dan v Novem mestu razkril Aljažu Golčerju.


31. 01. 2024

V sredo

Večerni pogovori s športniki.


03. 01. 2024

V sredo

Večerni pogovori s športniki.


06. 12. 2023

Žoga je okrogla: Slovenija na EP 2024 proti starim znankam

V tokratni oddaji ponujamo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla, v kateri je bila osrednja tema žreb skupin za evropsko prvenstvo. Tega se je v Hamburgu udeležil Luka Petrič, ki je z voditeljem Aljažem Golčerjem, s sogovornikoma Boštjanom Janežičem in Jožetom Pepevnikom ter posebnim gostom Jašem Lorenčičem ugotavljal, da so Danska, Srbija in Anglija stare znanke slovenske reprezentance in da bo zaradi bližine prizorišč v Nemčijo odpotovalo veliko slovenskih navijačev. Obenem so se pogovarjali tudi o domačem prvenstvu in zmagi Maribora nad Olimpijo v Mariboru.


29. 11. 2023

Tour 202: Matej Mohorič

V tokratni oddaji ponujamo epizodo podkasta Tour 202, v kateri je gost kolesar Matej Mohorič. Zmagovalec etap na vseh treh največjih večtedenskih dirkah je letos postal tudi svetovni prvak v kolesarstvu na makadamu. V pogovoru z Luko Petričem in Igorjem Tomincem obrazloži svoj nepozaben govor po zmagi v 19. etapi letošnjega Toura, pove, zakaj so ga tedaj preplavili občutki krivde in sočutja in ne le sreče in veselja. Mohorič tudi razmišlja, kako je izoblikoval svoje znanje na spustih. Meni, da je v tej prvini med najboljšimi na svetu, da je boljši v primerjavi s preostalimi kolesarskimi profesionalci, v kopici drugih prvin pa pravi, da je zelo dober, a ne najboljši. V novi sezoni želi vrhunec doseči na spomladanskih spomenikih.


22. 11. 2023

Žoga je okrogla: Nemčija, prihajamo!

Slovenska nogometna reprezentanca se je četrtič uvrstila na veliko tekmovanje. Uvrstitev na EP 2024 je v nabito polnih Stožicah potrdila z zmago nad Kazahstanom. To je na največjem slovenskem stadionu spremljala tudi ekipa nogometnega podkasta Žoga je okrogla z voditeljem Luko Petričem na čelu, ki je z gostom Denisom Šmetom razglabljala o ključnih igralcih na odločilni tekmi, izpolnitvi otroških sanj vratarja Jana Oblaka, zmagovitem zadetku Benjamina Verbiča in na podlagi izkušenj s svetovnega prvenstva leta 2006 ugotavljala, da bo v Nemčiji prihodnje leto izjemno navijaško vzdušje.


21. 11. 2023

Meg Stuart

Meg Stuart zase pravi, da je prebivalka sveta. Rojena v New Orleansu, šolana v Los Angelesu, kariero je začela v New Yorku, zdaj pa živi razpeta med Berlinom in Brusljem. Kako se je koreografinja in plesalka, rojena v družini gledališčnikov, znašla v svetu pliejev, improviziranja, nagibov telesa in kaj točno zanjo pomeni izražanje skozi premikanje? Kako nastopati tudi pred občinstvom, ki ne razume tvojega dela, in zakaj mora biti plesalec vseskozi v gibanju, potovati in iskati nove načine izražanja in sodelovanja, pove v novi epizodi Evrope osebno.


15. 11. 2023

V sredo

Večerni pogovori s športniki.


01. 11. 2023

Tour 202

Za večino najboljših kolesarjev jesensko vreme s turobnimi dnevi predstavlja oddih po tekmovalnih naporih, nekateri pa tekmujejo tudi po končani sezoni. Med njimi sta bila na nedavni dirki v Singapurju Tadej Pogačar in Jan Tratnik. Po zadnji dirki najvišje ravni po Lombardiji je sledila slavnostna prireditev francoske revije Velo magazine, na kateri so podelili prestižno nagrado zlato kolo. Odločitev, da jo je za letošnje leto prejel Danec Jonas Vingegaard, je razburila številne. O tem kot tudi o prihajajočem olimpijskem letu 2024, za katero sta že znani trasi Gira in Toura, se je v najnovejši epizodi kolesarskega podkasta Tour 202 voditelj Dare Rupar pogovarjal z novinarjem Igorjem Tomincem in selektorjem slovenske ženske reprezentance Gorazdom Penkom, ki več kot štiri desetletja deluje v kolesarstvu.


04. 10. 2023

Relist Boštjan Avbelj

Pred tednom dni smo se v oddaji V sredo pogovarjali z najboljšimi slovenskimi motokrosisti, v tokratni je gost relist Boštjan Avbelj, ki navdušuje motošportno občinstvo na italijanskih cestah. Slovenski avtomobilist prejšnjega leta je krojil vrh močnega italijanskega prvenstva in z 2. mestom na slovitem reliju San Remo potrdil skupno zmago v svoji kategoriji voznikov. V pogovoru z Markom Polakom je razkril svoje načrte za prihodnost, se posvetil tudi svojim dirkaškim začetkom na krožnih pistah ter pojasnil, kako je pristal v relijiu ter zakaj se je odločil nadaljevati kariero pri naših zahodnih sosedih.


04. 10. 2023

Umetna inteligenca v šolah - sistem ne sledi napredku

"Verjetno se ne zavedamo, kako velike spremembe prinaša umetna inteligenca na vseh področjih. Tako v poklicih kot v zasebnem življenju. Pri nas smo desetletja za časom," opozarja stroka, ki je prejšnji teden s posvetom na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti opozorila na to, da šolski sistem trenutno ne sledi napredku in pušča slovenske otroke na področju računalniške in digitalne pismenosti daleč zadaj. V šolah dodajajo, da nam manjka sistemska usmeritev, saj je trenutno vse odvisno predvsem od motiviranosti in iznajdljivosti šol in učiteljev.


26. 09. 2023

Otroci Černobila na Kubi

Po nesreči, ki se je aprila 1986 zgodila v jedrski elektrarni Černobil, je s Sovjetsko zvezo takrat politično tesno povezana Kuba tja poslala svoje zdravnike. Ugotovili so, da je zaradi radioaktivnega sevanja močno narasla pojavnost rakavih obolenj pri otrocih. Ponudili so jim zdravstveno oskrbo v toplem kubanskem podnebju. Prve otroke so sprejeli marca leta 1990, do konca programa leta 2011 pa so jih oskrbeli 26.000.


21. 09. 2023

Fenomen cestnega besa

Tudi vi kdaj postanete nervozni in v vas zavre, ko vam nekdo odvzame prednost in zavpijete na voznika pred seboj, čeprav veste, da vas ne sliši? Niste edini. Raziskovali smo, kaj sploh je fenomen cestnega besa in kaj spodbudi njegov nastanek. Zanimalo pa nas je tudi, kako cestni bes obvladovati. Odgovore na omenjena vprašanja je iskal Jan Ozvaldič.


13. 09. 2023

Slovenija s prvega mesta v jesenski lov na evropsko prvenstvo

Slovenija vodi v svoji kvalifikacijski skupini za nastop na evropskem prvenstvu, pred zadnjimi štirimi tekmami pa je izjemno tesno. Najboljše štiri ekipe namreč loči le točka, Slovenija pa vodi, ker je dosegla en gol več kot Danska. V San Marinu je bila precej bolj mirna kot marca, ko so nogometaši iz žepne države gostovali v Stožicah, do sredine drugega polčasa pa niso prejeli gola. Dvoboj je tokrat odprl hiter zadetek. Gost tokratne epizode podkasta Žoga je okrogla je novinar časnika Večer Miha Dajčman, ki se je pridružil radijski četverici: Boštjanu Janežiču, Jožetu Pepevniku, Marku Cirmanu in voditelju Luki Petriču.


04. 09. 2023

Ni nujno, da je dan počitka vedno dober, pravi Mezgec

Vsi, ki spremljamo kolesarske dirke, sploh tritedenske, smo zagotovo prepričani da je dan premora za kolesarje nekaj najboljšega kar jih čaka v ponudbi Gira, Toura ali Vuelte. Šele ko se povsem posvetiš temu delu dirkanja ugotoviš, da se vsi v karavani s tem zagotovo ne strinjajo. Ni jih malo, ki celo menijo, da jim dan premora ne koristi najbolj. Tudi o tem je tokrat govoril izkušeni Luka Mezgec. Svoje je dodal še Luka Dolar, ki se v naslednjih dneh znova podaja na Iberski polotok. Veliko besed smo tokrat namenili tudi lanskemu zmagovalcu Vuelte Remcu Evenepoelu, ki ima rad pomembno vlogo tudi, ko ni na kolesu.


24. 08. 2023

Barbara Rajgelj: Mir ni stanje, ampak je proces

Danes se v Ljubljani začenja sedmi Festival Grounded, ki združuje elektronsko glasbo, kritično misel in aktivizem. Letošnja krovna tema festivala je mir. Sogovornica je Barbara Rajgelj, programska vodja festivala.


26. 07. 2023

Žoga je okrogla

V večerni oddaji ponudimo najnovejšo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla. V tej podrobneje o novi, že 33. sezoni državnega prvenstva, o nogometaših Olimpije, ki lovijo uvrstitev v elitno ligo prvakov, voditelj Aljaž Golčer pa se je s sogovornikoma iz športnega uredništva Vala 202 Boštjanom Janežičem in Sandijem Škvarčem pogovarjal tudi o slovenski ženski reprezentanci, ki je v odprtem pismu izrazila želje po spremembah.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt