Jože Weiss, poveljnik črnomaljskega štaba CZ, ki je koordinirala obsežno akcijo pomoči vsem prizadetim v neurjih, ki so prizadela Črnomelj in okolico. Klicu na pomoč se je solidarno odzvalo približno 3000 gasilcev iz 14 slovenskih gasilskih regij, gasilci iz Karlovca ter drugi prostovoljci, ki so zaščitili ali pomagali pri prvi sanaciji kar 1100 prizadetih objektov.

Za ime tedna ste izbrali Jožeta Weissa, poveljnika črnomaljskega štaba CZ

Jože Weiss, poveljnik črnomaljskega štaba CZ, ki je koordinirala obsežno akcijo pomoči vsem prizadetim v neurjih, ki so prizadela Črnomelj in okolico. Klicu na pomoč se je solidarno odzvalo približno 3000 gasilcev iz 14 slovenskih gasilskih regij, gasilci iz Karlovca ter drugi prostovoljci, ki so zaščitili ali pomagali pri prvi sanaciji kar 1100 prizadetih objektov.

"Količine so nepredstavljive, tudi sami si nismo znali predstavljati, koliko opreme bomo potrebovali. Brez vseh pogodbenikov, prostovoljcev in ostalih akcija ne bi bila mogoča."

Kandidata sta bila tudi:

Andrej Štremfelj, legenda alpinizma, dobitnik letošnje nagrade zlati cepin za življenjsko delo v alpinizmu. Med drugim je bil prvi Slovenec na Everestu, z ženo Marijo pa prvi zakonski par na strehi sveta. Zlati cepin je do zdaj prejelo že sedem Slovencev, a je prvi, ki je to prestižno priznanje prejel za življenjsko delo.

Bogdan Fink, direktor Dirke po Sloveniji, ki je v letošnji jubilejni 25. izvedbi postregla s kar petdnevnim kolesarskim spektaklom in slovensko zmago. Na dirki je nastopilo rekordnih devet ekip iz svetovne serije z največjimi zvezdniki tega športa, ob ceste pritegnila rekordno število gledalcev, predvsem pa so dirko v neposrednih prenosih spremljali v kar 120 državah sveta.

Izberite ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Boris Žgajnar