Ime tedna je postala Nada Jaklič Košir, donatorka, ki je v imenu svoje družine Kliničnemu oddelku za hematologijo UKC LJ podarila novo vozilo, s katerim bodo na tem oddelku že v avgustu lahko začeli delovati posebni timi za paliativno oskrbo bolnikov na domu. Družina si tudi želi, da bi donacija v zahvalo oddelku, na katerem se je nekaj let zdravil član njihove družine, "lahko postala tudi vzpodbuda vsem odločevalcem k razmisleku, kaj nas dela ljudi in kaj moramo početi, da bomo ostali ljudje."

Kandidata sta bila še:

  • Petra Koršič, literarna kritičarka, pesnica in urednica, prejemnica letošnje Stritarjeve nagrade Društva slovenskih pisateljev za literarne kritike. Prejela jo je kot ena redkih oseb v slovenskem prostoru, ki se v svojem literarnokritiškem delu osredotoča na poezijo in ki z zbrano, natančno in pozorno analizo pomembno prispeva k ohranjanju poezije kot živega in vidnega dela slovenske literarne krajine. 
  • Jan Oblak, kapetan slovenske nogometne reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v nogometu s prebojem v osmino finala dosegla svoj največji uspeh na velikih tekmovanjih. Kot kapetan je odlično vodil ekipo, ki je izstopala po svojem izjemno borbenem, organiziranem in osredotočenem pristopu.

Rok Kužel