Ime tedna je postal Matija Špacapan, gozdar in eden od organizatorjev projekta Pomladimo gozdove, vseslovenske prostovoljske akcije sajenja dreves, ki so jo z ekipo pripravili v družbi Slovenski državni gozdovi. Letošnja akcija, ki je potekala že petič, je privabila skoraj 900 prostovoljcev, skupaj pa so posadili okoli 10 tisoč dreves 14 različnih drevesnih vrst.

Kandidatki sta bili še:

  • Helena Meško, dolgoletna ravnateljica Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki je za izjemne dosežke na pedagoškem in organizacijskem področju uveljavljanja glasbene vzgoje in izobraževanja prejela nagrado Frana Gerbiča za življenjsko delo, priznanje Zveze slovenskih glasbenih šol.
  • Katja Zaletel, predstojnica klinike za nuklearno medicino UKC Ljubljana, kjer so uspešno izvedli prvo ciljano radionuklidno zdravljenje raka prostate pri nas. Terapijo sta prejela bolnika z razširjeno obliko raka prostate, ki je neozdravljiva, inovacija pa omogoča boljše preživetje bolnikov brez napredovanja bolezni in je velik napredek v boju proti najpogostejšemu raku med moškimi.

Miha Švalj