Ime tedna je Gregor Serša, vodja oddelka za eksperimentalno onkologijo na Onkološkem inštitutu Ljubljana, kjer začenjajo prvo fazo klinične študije novega genskega zdravila za zdravljenje raka. Novo gensko zdravilo, postopek priprave in celotno proizvodno okolje so plod slovenskega znanja in izkušenj strokovnjakov, ki so več kot tri leta sodelovali v projektu SmartGene.si.

Vodja oddelka za eksperimentalno onkologijo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, kjer začenjajo prvo fazo klinične študije novega genskega zdravila za zdravljenje raka

Novembrsko ime meseca postal Gregor Serša, vodja oddelka za eksperimentalno onkologijo na Onkološkem inštitutu Ljubljana, kjer začenjajo prvo fazo klinične študije novega genskega zdravila za zdravljenje raka. Novo gensko zdravilo, postopek priprave in celotno proizvodno okolje so plod slovenskega znanja in izkušenj strokovnjakov, ki so več kot tri  leta sodelovali v projektu SmartGene.si.

"V tej študiji je to zdravilo namenjeno zdravljenju kožnega raka. Namen pa ga je potem prenesti tudi v zdravljenje drugih vrst rakov."

Kandidati so bili še:

Izbor poteka vsak mesec med tedenskimi zmagovalci, Imeni tedna, ki so jih izglasovali poslušalci. Vsi kandidati za Ime tedna pa glasujejo in izberejo tistega, ki je po njihovem mnenju najbolj zaznamoval mesec. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202