Ime tedna je Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center, katere dijaki poleg šolskih uspehov dosegajo tudi odlične uvrstitve na tekmovanjih ter zavidljive dosežke v umetnosti in pri raziskovalnem delu. Z nacionalnimi in mednarodnimi projekti ves čas nadgrajujejo tudi svojo obšolsko dejavnost; zadnji tak dosežek je bil dobrodelni koncert, na katerem so zbrali 4 tisočake za 3 družine v hudi stiski.

Ime tedna je Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje – Center, katere dijaki poleg šolskih uspehov dosegajo tudi odlične uvrstitve na tekmovanjih ter zavidljive dosežke v umetnosti in pri raziskovalnem delu. Z nacionalnimi in mednarodnimi projekti ves čas nadgrajujejo tudi svojo obšolsko dejavnost; zadnji tak dosežek je bil dobrodelni koncert, na katerem so zbrali 4 tisočake za 3 družine v hudi stiski. "Najbolj smo ponosni na projekte, ki ji vodijo, organizirajo in vzpodbudijo dijaki sami."

"Tisti učitelji v pravem pomenu besede ne potrebujejo dodatnega motiviranja za delo z mladimi."

Najboljši motiv za dijake je po njegovem zgled učiteljev. "Moramo jih podpirati v tem, da sanjajo tisto nemogoče."

Kandidata sta bila tudi:

Janez Koželj, arhitekt, ki ga je Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije za njegov prispevek k razvoju stroke na področju poučevanje arhitekture, dosežke pri procesu urbane prenove Ljubljane in vzorih gradnje v lesu odlikovala z nazivom častni član.

Boris Juh, igralec, letošnji prejemnik Berta, stanovske nagrade za življenjsko delo na področju filmske igre. Kot so zapisali v Društvu slovenskih režiserjev, imajo Juhovi filmski liki tisto nekaj, ob čemer besede postanejo šibke in je najbrž treba povedati bolj preprosto, Juh pa na platnu izžareva nekaj posebnega, morda nekaj zelo svojega.

__________

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Ime tedna naj bo ...

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Rok Kužel