Ime tedna je postal Luka Snoj! Vodja jedrskega reaktorja Triga, ki pod okriljem Inštituta Jožefa Stefana deluje že 50 let. Začetek delovanja reaktorja je pomenil za Slovenijo začetek jedrske dobe, pomenil pa je tudi razvoj znanja o okolju, računalništvu in medicini.

Ime tedna je postal doc. dr. Luka Snoj, vodja jedrskega reaktorja Triga, ki v okviru Inštituta Jožefa Stefana deluje že 50 let. Začetek delovanja reaktorja je pomenil začetek jedrske dobe za Slovenijo, pomenil pa je tudi razvoj znanja o okolju, računalništvu in medicini.

"Prijetno sem presenečen, vse več ljudi pozna tematiko in reaktor. Skrivnost reaktorja je v gorivu. Zelo je varen, upravljali bi ga lahko srednješolci."

Doc. dr. Luka Snoj

Kandidata sta bila tudi:

Alenka Terlep, urednica oddaje Studio ob 17-ih na Prvem programu Radia Slovenija. V 40 letih se je v 11 tisoč oddajah zvrstilo več kot 40 tisoč gostov, ki so komentirali vse pomembnejše domače in tuje dogodke, oddaja pa je ves čas ohranila strokovnost in politično neodvisnost.

Evgen Bavčar, fotograf in borec za pravice slepih, letošnji dobitnik nagrade državljan Evrope. S svojim edinstvenim prispevkom v umetnosti in literaturi ne povezuje le Slovenije in Francije, kjer živi, ampak s svojo slepoto tudi državljane Evrope, saj jih povezuje onkraj jezikovnih ovir.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Val 202