Domača glasbena institucija Laibach, poznajo jo malodane na vseh celinah, pripravlja zaključni koncert turneje The Sound of Music. Pred 9. majem in njihovim nastopom v Cankarjevem domu, vodja skupine, Jani Novak, v Expressu povzema vtise z njihove zadnje, uspešne, a tudi odmevne turneje. Za vas smo med drugim zbrali nekaj zanimivosti o dveh prihajajočih festivalih.

Dijaška pobuda in spodbuda mladim in še neafirmiranim glasbenim skupinam, se je pred leti izoblikovala v zdaj že tradicionalni Vičstock. Tako bo v petek, 13. maja, na sporedu že dvaindvajsetič. Na letnem telovadišču Ilirija v Ljubljani, bosta v okviru festivala Vičstock nastopila naša dva že uveljavljena banda Happy Ol' McWeasel in Prismojeni profesorji bluesa. Izbranci izmed petintridesetih na razpisu prijavljenih skupin, pa so Jazz in the Pants (swing, funk), From Ashes ( metal), Nubira (progresivni etno rock), The Mint (psihadelični grunge/rock) in Strip (rock, blues z dance in funk elementi).

Domača glasbena institucija Laibach, poznajo jo malodane na vseh celinah, je pripravila zaključni koncert turneje The Sound of Music. Pred 9. majem in njihovim nastopom v Cankarjevem domu, vodja skupine, Jani Novak, v Expressu povzema vtise z njihove zadnje, uspešne, a tudi odmevne turneje. Za vas smo med drugim zbrali nekaj zanimivosti o dveh prihajajočih festivalih.

Dijaška pobuda in spodbuda mladim in še neafirmiranim glasbenim skupinam, se je pred leti izoblikovala v zdaj že tradicionalni Vičstock. Tako je bil 13. maja na sporedu že dvaindvajsetič. Na letnem telovadišču Ilirija v Ljubljani, sta v okviru festivala Vičstock nastopila naša dva že uveljavljena banda Happy Ol’ McWeasel in Prismojeni profesorji bluesa. Izbranci izmed petintridesetih na razpisu prijavljenih skupin, pa so Jazz in the Pants (swing, funk), From Ashes ( metal), Nubira (progresivni etno rock), The Mint (psihadelični grunge/rock) in Strip (rock, blues z dance in funk elementi).

V Expressu napovedujemo tudi letošnji 32. mednarodni festival Druga godba. Na otvoritveni dan 24. maja, so v Katedrali ljubljanskega Kina Šiška prikazali film They Will have to kill us first (Samo prek naših trupel). Podrobnosti in festivalski program je predstavil v.d. direktor Zavoda Druga godba, Rok Košir.

Aida Kurtović