Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Express

112 epizod

112 epizod


Novice iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje, slišite pa tudi intervjuje.


14. 07. 2017

Notice: Samantha Fox Pivo in cvetje 2017

Gostja Glasbenih notic je britanska pevka Samantha Fox, ki se bo skoraj tridesetih letih ponovno predstavila slovenskemu občinstvu, in sicer danes na 53. festivalu Pivo in cvetje v Laškem.


01. 07. 2017

Notice 1.7 2017 Airbourne Pivo in cvetje

Brata Joel in Ryan O'Keefe sta skupino Airbourne ustanovila pred dobrimi desetimi leti. Želela sta igrati v skupini, ki bi se napajala z delom skupin Thin Lizzy, Motörhead, Judas Priest, Iron Maiden in AC/DC. Energični koncerti, spevni refreni in surovi hard rock so njihove največje odlike in marsikdo jih šteje za naslednike slavnih rojakov AC /DC.


22. 10. 2016

Pogovor - Jakob Kobal

Lansko zimo je Jakob Kobal še brezbrižno brenkal na kitaro na Kanarskih otokih, zdaj pa lahko o njem govorimo kot o izvajalcu, ki ima enega najbolj predvajanih komadov na Valu 202 letos. Cloudless Skies se namreč redno vrti že mesece, saj gre za prijetno skladbo, ki ostane v ušesu in si jo požvigavaš še nekaj časa. No, ampak čas je za nekaj novega, tako da je Jakob prišel na obisk in v pogovoru z Jernejem Sobočanom predstavil svoj novi single, s katerim napoveduje prvo ploščo. To bo predstavil tudi na največji evropski glasbeni konferenci Eurosonic januarja. Že zdaj držimo pesti!


08. 09. 2016

EKSKLUZIVNO: Magnifico o novem albumu Charlatan de Balkan

Novice iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje, slišite pa tudi intervjuje.


25. 06. 2016

Slovenski pop noviteti: Elefant in Raiven

Dvajsetletna glasbenica Raiven te dni promovira skladbo Nov planet. Oglasila se je še ena pevka, katere vokal in besedila krasita skladbe odlične slovenske pop skupine Elefant. Simona Glavan Tušek nas je seznanila z najnovejšimi aktivnostmi v skupini, med drugim pa podrobneje predstavila sedmi singl Elefantov z naslovom Ni poti nazaj.


18. 06. 2016

Stray Train, Adijo kultura

Stray Train je novo ime na slovenski glasbeni sceni, četudi je večina članov blues rockovske zasedbe glasbene izkušnje že nabirala v naših bolj ali manj znanih skupinah kot so: Cover Lover, Dirtswitch, Anavrin, Evil Eve itn. Te dni promovirajo prvenec z dolgim, a pomenljivim naslovom Just ‘cause you got the monkey off your back doesn’t mean the circus has left town. V živo ga bodo igrali jutri zvečer v ljubljanskem Orto baru. Za to jesen novi album pripravlja še Adijo kultura. S tem hardrockovskim bandom smo se srečali pred leti, nazadnje pa smo njihovo novost slišali ob izidu kompilacije Imamo dobro glasbo Val 09, saj so bili Adijo kultura s skladbo Sneg med izbranci takratnega valovskega razpisa. Sicer so člani Adijo kultura po sedmih letih zdaj znova aktivni. Po novem ustvarjajo pod taktirko producenta in glasbenika veterana Zvoneta Kukca (Don Mentony band, Sokoli, Elektrika itn.). V Expressu predstavljamo njihovo najnovejšo skladbo z naslovom Lepa.


11. 06. 2016

Super Šiška Week in Ksenija Jus

S koncertom Marko Hatlak Banda so v ljubljanskem Kinu Šiška sklenili zelo uspešen koncertni teden s šestimi odličnimi, predvsem mednarodnimi glasbenimi izvajalci, začenši s ponedeljkovim nastopom Zaaka Wyldea. V minulih petih dneh so se na odru Katedrale zvrstile skupine Lima, Garbage, Biffy Clyro in Battles. V Expresu bomo na kratko povzeli in ocenili Super Šiška Week. V drugem delu oddaje nam bo svoj najnovejši glasbeni podvig Katedrala ljubezni predstavila njegova avtorica – Ksenija Jus.


04. 06. 2016

Avtomobila, Cosmo, Daivat in Jakob Kobal

Express bodo tokrat zagnali novogoriški Avtomobili. Reka je naslov njihovega najnovejšega singla, s katerim med drugim napovedujejo jesenski izid albuma Daleč. V nadaljevanju se bosta oglasila Edi in Uroš, člana ljubljanske rockovske zasedbe Cosmo Daivat, ki je v marcu objavila prvenec z naslovom I am Co.Da. Ob koncu vam bomo postregli s svežim in obetavnim imenom na naši pop glasbene sceni. Jakob Kobal nam bo v živo zaigral še košček svoje avtorske muzike.


21. 05. 2016

Evrovizija - komentar, Thomas March

Glasbene novice ponuja Jernej Sobočan


14. 05. 2016

Evrovizija, Exit, Lina Rahne

Pred velikim finalom izbora za pesem evrovizije, ki bo minil brez Slovenije, preverjamo vzdušje v Stockholmu.Predstavljamo svežino na domači sceni – Lino Rahne. Mlada pevka in glasbenica se je po študiju v avstrijskem Gradcu vrnila domov ter začela predstavljati avtorske skladbe. Izšle bodo še letos na njenem avtorskem prvencu. Najnovejši singel nosi naslov Rain, za katerega Lina pravi, da je izšel iz ljubezenske zgodbe. Pred festivalom Exit, na katerem bo Val 202 letos močno prisoten, pa predstavljamo prve podrobnosti programa.


07. 05. 2016

Laibach, Vičstock, Druga godba

Domača glasbena institucija Laibach, poznajo jo malodane na vseh celinah, pripravlja zaključni koncert turneje The Sound of Music. Pred 9. majem in njihovim nastopom v Cankarjevem domu, vodja skupine, Jani Novak, v Expressu povzema vtise z njihove zadnje, uspešne, a tudi odmevne turneje. Za vas smo med drugim zbrali nekaj zanimivosti o dveh prihajajočih festivalih. Dijaška pobuda in spodbuda mladim in še neafirmiranim glasbenim skupinam, se je pred leti izoblikovala v zdaj že tradicionalni Vičstock. Tako bo v petek, 13. maja, na sporedu že dvaindvajsetič. Na letnem telovadišču Ilirija v Ljubljani, bosta v okviru festivala Vičstock nastopila naša dva že uveljavljena banda Happy Ol' McWeasel in Prismojeni profesorji bluesa. Izbranci izmed petintridesetih na razpisu prijavljenih skupin, pa so Jazz in the Pants (swing, funk), From Ashes ( metal), Nubira (progresivni etno rock), The Mint (psihadelični grunge/rock) in Strip (rock, blues z dance in funk elementi).


23. 04. 2016

Bajta 13, Stendbaj, Prerockba

Glasbene novice prinaša Aida v Expressu


16. 04. 2016

Tabu, S.A.R.S., Zoran Čalić band

Glasbene novosti vsako soboto v Expressu!


09. 04. 2016

OrtoFest, Adam, Rudi Bučar, CMA nagrade in Requiem

Istran, ki je osvojil ušesa vseh domačih regij in festivalov Rudi Bučar, bo skušal 16.aprila osvojiti še kulturni hram Slovenije, na drugem koncu prestolnice še vedno odmevajo vse oblike rokenrola na Ortofestu , ljudska narodno zabavna glasba iz Združenih držav Amerike pa je pod okriljem stanovske organizacije podelila vsakoletne glasbene nagrade CMA. In seveda napovednik koncertov, ki jih ne smete zamuditi.


02. 04. 2016

Drago Mislej Mef, Lačni Franz,Je be la cesta

Prihodnji teden bo v Mladinskem centru v Slovenski Bistrici ob dvajseti obletnici obstoja skupaj z gosti igrala zasedba Jebe’La Cesta. Član etnopoprockovske skupine Robert Šarman bo v Expressu spregovoril o njeni sedanjosti in prihodnosti, med drugim pa bomo slišali košček njihove nove godbe z naslovom Ne pojdeva več v dvoje. Še dve glasbeni novosti vam bomo premierno zavrteli. Naša glasbena veterana, Zoran Predin in Drago Mislej Mef, sta očitno v pravem ustvarjalnem zagonu. Zoran je na čelu prenovljenih Lačni Franz, ki so minulo sredo uradno predstavili zadnji album Ladja norcev. Nova ritem sekcija z mladimi instrumentalisti je novim in nekaterim starejšim skladbam vdihnila svežino, dinamiko in udarnejši zvok.


26. 03. 2016

Anja Rupel, Panda ter 1X Band

V Expressu tokrat novosti prekaljenih domačih glasbenih mačkov in mačk. Anja Rupel ob osebnem prazniku predstavlja pregledno ploščo Opus, skupina Panda pa trideseto obletnico obeležuje s ploščo Stoletni ples in koncertom v Kinu Šiška. Cole Moretti iz 1 X Banda razkriva načrte in predstavlja skladbo Sanjajva naprej. Kot običajno tudi tokrat ne manjka napovednik koncertov za naslednji teden.


19. 03. 2016

Prva avtorska tango plošča; carji beograjskega rokenrola znova pri nas

Koncertno dogajanje je v polnem razmahu, klubska sezona je na vrhuncu! V preteklih dneh smo tako videli precej zanimivih in dobrih koncertov, za prihodnje pa izpostavljamo slovenski tango ter pristni srbski rokenrol.


12. 03. 2016

Big Band in Ana Soklič, Tresk

Predstavljamo nekaj novih domačih izdaj, ki se te dni kar vrstijo: Gora, Balladero, Prismojeni profesorji bluesa in Blaž, ki bo svoj samostojni prvenec predstavil na festivalu Tresk. Ta bo letos že sedmo leto zapored, poteka pa pod sloganom “obračun glasbe in založništva«. Gre za dvodnevni dogodek, ki ponuja sejmišče domačih založb, delavnice in natečaje, zvečer pa zanimive koncerte. Z vodjo festivala Jako Špilerjem smo se pogovarjali tudi o tem, kakšna je vloga festivala Tresk v tej digitalni dobi glasbe, ko vse več izvajalcev sploh ne izdaja v fizični obliki. Izpostavljamo nov koncertni cikel našega Big Banda, v okviru katerega ta nastopa z različnimi domačimi izvajalci. Na četrtem koncertu bo nastopil z Ano Soklič. Nadarjena vokalistka, ki je sicer nase opozorila na EMI, pa tudi v šovu talentov, se namreč vse bolj uveljavlja na jazzovski sceni.


05. 03. 2016

Barvni dvoboj Manuelli, rokerski dan žena 2.0

V duhu praznika žena se v Ljubljani pripravlja zelo zanimiv projekt: Dan rock žena. Gre za vseženski glasbeni festival, ki v ospredje postavlja glasno glasbo izpod hitrih prstov glasbenic. Vodji projekta, ki je premiero doživel lani, sta sestri Saša in Sonja Zagorc iz zasedbe Hellcats. Namen je spodbuditi ženske, da se ukvarjajo z rock glasbo. Več o ideji dneva rock žena in o tem, kako je biti ženska v (pretežno moškem) rokovskem svetu, pa v Expressu!


27. 02. 2016

EMA še zadnje dejanje DSZG, Gušti in Navaden občan

Pred nami je še zadnje dejanje Dnevov slovenske zabavne glasbe – EMA 2016! Kdo se bo pridružil zmagovalcema preostalih dveh večerov DSZG-ja – poprocka in popevke? Zmagovalna skladba Eme bo Slovenijo zastopala na izboru za pesem Evrovizije. Za pot na Švedsko se bo potegovalo 10 izvajalcev in skladb.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt