Prihodnji teden bo v Mladinskem centru v Slovenski Bistrici ob dvajseti obletnici obstoja skupaj z gosti igrala zasedba Jebe’La Cesta. Član etnopoprockovske skupine Robert Šarman bo v Expressu spregovoril o njeni sedanjosti in prihodnosti, med drugim pa bomo slišali košček njihove nove godbe z naslovom Ne pojdeva več v dvoje. Še dve glasbeni novosti vam bomo premierno zavrteli. Naša glasbena veterana, Zoran Predin in Drago Mislej Mef, sta očitno v pravem ustvarjalnem zagonu. Zoran je na čelu prenovljenih Lačni Franz, ki so minulo sredo uradno predstavili zadnji album Ladja norcev. Nova ritem sekcija z mladimi instrumentalisti je novim in nekaterim starejšim skladbam vdihnila svežino, dinamiko in udarnejši zvok.

V soboto, devetega aprila bo v Mladinskem centru v Slovenski Bistrici ob dvajsetletnici obstoja skupaj z glasbenimi prijatelji igrala zasedba Jebe’La Cesta. Član etno poprockovske skupine Robert Šarman je v Expressu spregovoril o njeni sedanjosti in prihodnosti, slišali pa smo še košček njihove nove godbe z naslovom Ne pojdeva več v dvoje.

Še dve glasbeni novosti smo vam premierno zavrteli. Naša glasbena veterana, Zoran Predin in Drago Mislej Mef, sta očitno v pravem ustvarjalnem zagonu. Zoran je na čelu prenovljene zasedbe Lačni Franz, ki so predzadnji dan v marcu uradno predstavili zadnji album Ladja norcev. Nova ritem sekcija z mladimi instrumentalisti je novim in nekaterim starejšim skladbam vdihnila svežino, udarnejši in bolj dinamičen zvok.

V najnovejši skladbi Draga Misleja Mefa in njegove spremljevalne zasedbe NOB z naslovom Ukradli so nam mesto ob škripajočih kitarskih linijah, poslušalec nikakor ne more preslišati še Mefovega izrazito angažiranega besedila. Obalni kantavtor in besedilopisec v oddaji povzema vsebino in sporočilnost pesmi. S to nas namreč, spomni na še eno nezanemarljivo anomalijo v naši družbi.

Pripravljeni smo tudi na klubski festival Orto fest, dogodek, ki temelji na tršem rockovskem zvoku in bogati beri predvsem domačih glasbenih izvajalcev. Orto fest so zagnali z razprodanim koncertom naših rockovskih starost, bandom Big Foot Mama.

 

Aida Kurtović