Predstavljamo nekaj novih domačih izdaj, ki se te dni kar vrstijo: Gora, Balladero, Prismojeni profesorji bluesa in Blaž, ki bo svoj samostojni prvenec predstavil na festivalu Tresk. Ta bo letos že sedmo leto zapored, poteka pa pod sloganom “obračun glasbe in založništva«. Gre za dvodnevni dogodek, ki ponuja sejmišče domačih založb, delavnice in natečaje, zvečer pa zanimive koncerte. Z vodjo festivala Jako Špilerjem smo se pogovarjali tudi o tem, kakšna je vloga festivala Tresk v tej digitalni dobi glasbe, ko vse več izvajalcev sploh ne izdaja v fizični obliki. Izpostavljamo nov koncertni cikel našega Big Banda, v okviru katerega ta nastopa z različnimi domačimi izvajalci. Na četrtem koncertu bo nastopil z Ano Soklič. Nadarjena vokalistka, ki je sicer nase opozorila na EMI, pa tudi v šovu talentov, se namreč vse bolj uveljavlja na jazzovski sceni.

Sedmi obračun glasbe in založništva

Predstavljamo nekaj novih domačih izdaj, ki se te dni kar vrstijo: Gora, Balladero, Prismojeni profesorji bluesa in Blaž, ki bo svoj samostojni prvenec  predstavil na festivalu Tresk.

Ta bo letos že sedmo leto zapored, poteka pa pod sloganom “obračun glasbe in založništva«. Gre za dvodnevni dogodek, ki ponuja sejmišče domačih založb, delavnice in natečaje, zvečer pa zanimive koncerte. Z vodjo festivala Jako Špilerjem smo se pogovarjali tudi o tem, kakšna je vloga festivala Tresk v tej digitalni dobi glasbe, ko vse več izvajalcev sploh ne izdaja v fizični obliki.

Izpostavljamo nov koncertni cikel našega Big Banda, v okviru katerega ta nastopa z različnimi domačimi izvajalci. Na četrtem koncertu bo nastopil z Ano Soklič. Nadarjena vokalistka, ki je sicer nase opozorila na EMI, pa tudi v šovu talentov, se namreč vse bolj uveljavlja na jazzovski sceni.

Jernej Sobočan