Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Boštjan Janežič

169 prispevkov


Novinar, reporter, redaktor nogometa in hokeja. Pri obeh športih je najpomembnejša igra na sredini igrišča – tam se namreč vse začne – zanj tudi radijsko reporterstvo. Najbolj uživa v komentiranju najpomembnejših reprezentančnih in mednarodnih tekem.


26.11.2023

Miran Pavlin: Kek je vedno verjel v te fante

Po izjemnem uspehu, ko se je slovenska nogometna reprezentanca uvrstila na svoje drugo evropsko prvenstvo, se pogovarjamo z direktorjem moških reprezentanc Nogometne zveze Slovenije.


22.11.2023

Žoga je okrogla: Nemčija, prihajamo!

Slovenska nogometna reprezentanca se je četrtič uvrstila na veliko tekmovanje. Uvrstitev na EP 2024 je v nabito polnih Stožicah potrdila z zmago nad Kazahstanom. To je na največjem slovenskem stadionu spremljala tudi ekipa nogometnega podkasta Žoga je okrogla z voditeljem Luko Petričem na čelu, ki je z gostom Denisom Šmetom razglabljala o ključnih igralcih na odločilni tekmi, izpolnitvi otroških sanj vratarja Jana Oblaka, zmagovitem zadetku Benjamina Verbiča in na podlagi izkušenj s svetovnega prvenstva leta 2006 ugotavljala, da bo v Nemčiji prihodnje leto izjemno navijaško vzdušje.


21.11.2023

Nogomet

Slovenska nogometna reprezentanca je s tekmo proti Kazahstanu končala kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Nemčiji.


17.11.2023

Nogometna tekma leta

So tekme, ki so del vsakdana vrhunskega športnika, so tekme o katerih športniki sanjajo in so tekme, ki odpirajo vrata sanj. Pred slovensko nogometno reprezentanco je tekma na Danskem, ki bi lahko Sloveniji že krog pred koncem kvalifikacij zagotovila drugi nastop na evropskih prvenstvih.


10.11.2023

Nogomet

Nogometaši Olimpije so odigrali četrto tekmo skupinskega dela konferenčne lige. Po tekmi s predstavnikom Ferskih otokov ujamete utrinek v jutranji športni zgodbi.


27.10.2023

Nogomet

Po gostovanju na Ferskih otokih, je za nogometaši Olimpije prva polovica skupinskega dela konferenčne lige, v kateri nastopajo prvič. O tem, koliko svežine je v ekipo prinesel novi trener in kakšne možnosti imajo za uvrstitev v končnico, se sprašujemo v tokratni športni zgodbi.


18.10.2023

Nogomet

Slovenski nogometni reprezentanci se po oktobrskem delu kvalifikacij vse bolj nasmiha uvrstitev na evropsko prvenstvo, na katerem je sodelovala le enkrat doslej, in sicer pred 23.leti na turnirju v Belgiji in na Nizozemskem.


15.10.2023

Nogomet

Slovenska nogometna reprezentanca je oktobrski del kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 začela proti Finski in jih bo že v prihodnjih dnevih nadaljevala na Severnem Irskem.


29.9.2023

Nogomet

Z večernima tekmama v Mariboru in Ljubljani se je končal 10. krog domačega nogometnega prvenstva. V tem si je prvi spodrsljaj nepričakovano privoščila ekipa vodilnega Celja.


20.9.2023

Nogomet

Nogometaši Olimpije sezono v evropskih tekmovanjih začenjajo v Franciji. V uvodnem krogu konferenčne lige se bodo popoldne v gosteh pomerili z Lillom.


11.9.2023

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo v nogometu

Slovenski nogometaši so odigrali obe septembrski tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Še po dve tekmi jih čakata oktobra in novembra, o izhodišču pa v jutranji športni zgodbi iz San Marina.


16.8.2023

Nogomet

Nogometaši Olimpije so se še drugič v tednu dni pomerili z Galatasarayem. Ob dvoboju 3.kroga kvalifikacij lige prvakov proti slovitemu turškemu nasprotniku se v športni zgodbi ozremo tudi proti nadaljevanju evropske sezone za slovenske državne prvake.


9.8.2023

Nogomet

Carigrajski Galatasaray je poskrbel, da so nogometaši Olimpije drugič v zgodovini zaigrali pred nabito polnimi Stožicami. O nogometnem spektaklu slovenskih državnih prvakov proti turškemu velikanu v 3. krogu kvalifikacij lige prvakov podrobneje v tokratni športni zgodbi.


2.8.2023

Nogomet

S povratnimi tekmami drugega predkroga se nadaljujejo kvalifikacije za uvrstitev v nogometno ligo prvakov. Slovenski državni prvaki, nogometaši Olimpije, so se še drugič pomerili z Ludogorcem.


27.7.2023

Nogomet

Za nogometaše Olimpije se nadaljujejo boji v evropskih tekmovanjih. V 2. kvalifikacijskem krogu za uvrstitev v ligo prvakov so se pomerili z Ludogorcem.


20.7.2023

Nogomet

Nadaljujejo se kvalifikacijski boji za uvrstitev v nogometno Ligo prvakov. Vstopnico za elitno klubsko tekmovanje lovijo slovenski državni prvaki nogometaši Olimpije, ki so se v uvodnem krogu še drugič pomerili z latvijsko Valmiero.


12.7.2023

Nogomet

Začele so se kvalifikacije za evropska nogometna tekmovanja. Olimpija za uvrstitev v skupinski del tekmovanja potrebuje dve zmagi, obvezno v prvem krogu in v nadaljevanju še eno na poti do vsaj konferenčne lige.


7.6.2023

Žoga je okrogla

V večeru na Valu 202 ponujamo najnovejšo epizodo nogometnega podkasta Žoga je okrogla. V njej se posvetimo prihajajočima reprezentančnima tekmama v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Gost bo član slovenske reprezentance, ki bo debatiral skupaj s člani športnega uredništva Vala 202 Boštjanom Janežičem, Markom Cirmanom in voditeljem Luko Petričem, z Markom Polakom pa podrobneje o finalih evropskih klubskih tekmovanj. Po Sevilli, ki je v dramatičnem finalu evropske lige premagala Romo, bosta v tem tednu znana še zmagovalca konferenčne lige in elitne lige prvakov.


24.5.2023

Prepovedani dolgi podkast: Premalo zbranosti v zaključkih tekem za obstanek med elito

Na svetovnem prvenstvu elitne skupine v hokeju na ledu se je v Tampereju in Rigi končal predtekmovalni del turnirja. Slovenija v Latviji ni izpolnila začrtanega cilja, da ostane med elito, v svoji skupini ni osvojila niti točke.


23.5.2023

Hokej na ledu

Slovenski hokejisti so s tekmo proti Kazahstanu končali nastope na svetovnem prvenstvu v Rigi in se po neuspešnem boju za obstanek poslavljajo od elitne skupine.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt