Slovenska ženska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v rokometu v Španiji odigrala prvo tekmo drugega dela prvenstva. Tekma z Rusijo je ponudila boj za četrtfinale. Zanimivosti ponudimo v jutranji športni zgodbi.

Slovenske rokometašice nadaljujejo z dobrimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Španiji

Granollers je mesto, ki ima dolgo rokometno zgodovino. Del olimpijskega turnirja ob igrah v Barceloni je bil odigran prav v tem mestu, v preteklosti je bil to tudi najbolj prepoznaven klub v Španiji. Prav zaradi velikih zmag in osvojenih evropskih lovorik, so se Španci odločili za uvrstitev tega rokometnega središča na seznam možnih prirediteljev prvenstva.

Na prvenstvu prvič nastopa 32 reprezentanc, sedmič je del tega tudi Slovenija. Slovenke so se uvrstile v drugi del tekmovanja, kjer so prvo od treh tekem končale z neodločenim izidom proti Rusinjam. Prihodnje leto bo evropsko prvenstvo v Celju in Ljubljani. Slovenski reprezentanci je pomemben napredek in razvoj ekipe, s katerim bi se rokometašice lahko tudi borile za morebiten nastop na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024.

Dare Rupar