Prvo letošnje Ime tedna je postal Jaka Daneu, član društva Sledilnik, kjer so z ekipo razvili novo aplikacijo, ki združuje vse specialiste mreže javne zdravstvene službe na primarni ravni s področja družinske medicine, pediatrije, ginekologije in stomatologije ter tako številnim uporabnikom pomaga do izbranega zdravnika.

Ime tedna je postal Jaka Daneu, član društva Sledilnik, v katerem so z ekipo razvili novo aplikacijo, ki združuje vse specialiste mreže javne zdravstvene službe na primarni ravni

Ime tedna je postal Jaka Daneu, član društva Sledilnik, v katerem so z ekipo razvili novo aplikacijo, ki združuje vse specialiste mreže javne zdravstvene službe na primarni ravni s področja družinske medicine, pediatrije, ginekologije in stomatologije ter tako številnim uporabnikom pomaga do izbranega zdravnika. Njegovo ime povezujemo s košarko, zelo malo pa z aktivnim programiranjem. "Prijatelj je nedavno nekaj potreboval v Excelu, potem mi je nekdo predlagal, naj poskusim Python, potem Java Script …"

Je človek, ki je odgovoren za podatkovno strganje in spletno stran. Svoje znanje je prispeval pri nadgradnji Sledilnika, če je bilo treba kaj dodati k spletni strani. Z novo aplikacijo, ki v osnovi ljudem lajša iskanje osebnega zdravnika, pa so razveselili marsikoga, ki se v poplavi tudi netočnih informacij o zasedenosti niso najbolje znašli.

"Ko odpremo stran na računalniku ali telefonu, bomo zelo hitro zagledali zemljevid. Potem imamo filtre, po katerih lahko iščemo. Kolikor vem, se je nekaj ljudi že javilo, da so z našo pomočjo lažje našli zdravnika."

Za zdaj je glavni vir informacij o dostopnosti osebnih zdravnikov ZZZS, kot pravi nekdanji košarkar, pa so že stekli pogovori, kako to bolje urediti. 

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Kandidatia sta bila še:
  • Marija Strojnik, znanstvenica in inženirka ter zaslužna profesorica na inštitutu za optične raziskave v mehiškem Leonu, ki so jo sočlani pri častnem znanstvenem združenju Sigma Xi izvolili za predsednico. Na uglednem mednarodnem združenju svoj triletni mandat začenja sredi leta. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)
  • Andrej Vrbec, raketni modelar in član Astronavtsko-raketarskega kluba Vladimir M. Komarov iz Ljubljane. Konec leta je uspešno izstrelil svojo 35 kilogramov težko dvostopenjsko amatersko raketo, ki je poletela 25 kilometrov visoko, in s tem dosegel drugi najvišji polet amaterske rakete v Evropi. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Miha Švalj