V Španiji se je začelo svetovno prvenstvo za rokometašice. Slovenija je uvodno tekmo odigrala proti Črni gori. O razmerjih moči v ženskem rokometu in svetovnem prvenstvu, ki ga Slovenke začenjajo na jugu Španije, razpredamo v jutranji športni zgodbi.

Slovenke so navkljub skromnemu domačemu ligaškemu tekmovanju na velikem turnirju zraven že petič zapored.

Zmaga s Črnogorkami je postavila zelo trdne temelje, da bomo Slovenke tu v Granollersu spremljali najmanj do svete Lucije, ki je pomemben praznik v življenju Skandinavk. Tedaj naj bi svetloba premagala temo in začel naj bi se bolj svetel del leta. Slovenke so na tem prvenstvu vse skupaj nekoliko prehitele in so si svetlobo z visoko zmago s Črnogorkami za ta turnir pridelale kar na uvodu. Večina je v tako zahtevni skupini s kar tremi reprezentancami, ki so bile v Tokiu, Slovenke videla tam kamor so bile tudi postavljene na žrebu. V skupino so prišle iz četrtega bobna, zdaj so na najboljši poti, da končajo prvotni skupinski del vsaj stopnico više. Nič nočemo prehitevati, v športu je možno vse. Ni jih malo, ki menijo da v ženskem pa sploh. Pa to ni mišljeno nič podcenjujoče.

Zaradi ene zmage seveda Slovenke še niso napravile veliko. So pa postavile zelo trden temelj, da jim ne bo potrebno v predsedniški pokal. Morda si bodo drugi del tekmovanja tu v Kataloniji zagotovile že jutri. Dragan Adžič nam je sinoči zaupal, da se bodo tudi olimpijskih prvakinj iz Tokia lotili zelo resno. Zdaj, ob tej visoki zmagi za deset še lažje in bolj sproščeno. Še najbolj ga skrbi zdravstveni karton njegovih izbrank. In kot vedno razmišlja najprej o svoji reprezentanci, saj je le od nje odvisno, kako bo na tekmi. In tudi tega, da se je potrebno prilagajati nasprotnikom ne sliši prav rad. Zatrjuje celo, da najkasneje konec naslednjega leta bodo drugi morali razmišljati, kako se prilagoditi Slovenkam. Ko je moral oditi Uroš Bregar smo bili vsi precej skeptični, očitno pa je bilo to potrebno. Sicer je tudi Bregi prvenstvo s Srbijo začel z dvema točkama.

Dare Rupar