Naj ugibamo: trenutno sedite za računalniškim zaslonom, se vozite v avtu, hodite po pločniku, okopavate vrt. Kaj povezuje vsa našteta opravila? Za to, da jih lahko opravljate, so zaslužni tudi strojniki. Njihovo delovanje oziroma področje bomo danes vzeli pod drobnogled. Na ljubljanski Fakulteti za strojništvo je namreč pretekli teden potekala osma poletna šola strojništva. Obiskali smo različne delavnice in se naučili, kje vse nas spremljajo zakonitosti strojništva.

Na ljubljanski Fakulteti za strojništvo so organizirali 8. poletno šolo strojništva

Naj ugibamo: trenutno sedite za računalniškim zaslonom, se vozite v avtu, hodite po pločniku, okopavate vrt. Kaj povezuje vsa našteta opravila? Za to, da jih lahko opravljate, so zaslužni tudi strojniki. Njihovo delovanje oziroma področje bomo danes vzeli pod drobnogled. Na ljubljanski Fakulteti za strojništvo je pretekli teden potekala osma poletna šola strojništva. Obiskali smo različne delavnice in se naučili, kje vse nas spremljajo zakonitosti strojništva. Kaj je namen poletne šole strojništva?

"Popularizirati tehniko v širšem smislu, znotraj nje pa seveda strojništvo mlajšim generacijam, ki prihajajo. Zaradi tega, ker so to mladi ljudje, ki so po svoji naravi radovedni, ki radi ustvarjajo in mi jim tukaj pokažemo, da je to pravi kraj, kjer se rojeva ustvarjalnost." - prof. dr. Mihael Sekavčnik, dekan Fakultete za strojništvo

 

Kaja Ravnak