Kristijan Čeh je na svojem prvem nastopu na največjem športnem dogodku potrdil, da sodi med svetovno elito. Svoje mete je stopnjeval in v razburljivi tekmi le za malo zgrešil oder za zmagovalce. V kraljevski disciplini z malokalibrsko puško v trojnem položaju pa se je izkazala tudi strelka Živa Dvoršak. Med poudarki oddaje še o razočaranju prvega igralca sveta v tenisu, Novaka Djokovića in o prevladi jamajških atletinj v teku na 100 metrov.

Živa Dvoršak sedma v streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov

Osmi uradni tekmovalni dan olimpijskih iger je bil glavni slovenski adut za medaljo Kristjan Čeh. Ta se je boril vse do konca, saj je svoje mete stopnjeval in jih postopoma izboljševal. Z daljavo 66,37 metrov je zasedel peto mesto, olimpijsko zlato je osvojil Šved Daniel Stahl z 68,90 metri.

"Je bilo nekaj pritiska, vsi so pričakovali dober met."

? Kristjan Čeh je prišel do finala #Tokyo2020 v metu diska, kjer je bil nekoliko prekratek za medaljo. Kljub temu odličen nastop in končno 5. mesto. ? #imamotokio #imamoto ? pic.twitter.com/uoQKBMhSuc

— Val 202 (@Val202) July 31, 2021

Danes je Slovenijo zastopala še strelka Živa Dvoršak, ki je na koncu bila sedma. Zlato je osvojila Švicarka Nina Christen. Španski teniški igralec Pablo Carreno Busta je v moški konkurenci v dvoboju za bron porazil Novaka Đokovića, ki je kasneje odpovedal še nastop v mešanih dvojicah. Srb je tako ostal brez medalje na letošnjih igrah v Tokiu. V ženski konkurenci je zlato osvojila Belinda Bencic, ki je v finalu z 2:1 premagala Marketo Vondroušovo.

"Leže ti nikoli ne prinese zmage, vedno pa ti jo odnese."#Tokyo2020 Živa Dvoršak je v streljanju z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov prišla do končnega sedmega mesta. ? #imamoto #imamotokio #OlympicFestivalTokio2020
? pic.twitter.com/be64ljuCJl

— Val 202 (@Val202) July 31, 2021

Marko Polak