Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Marko Polak

127 prispevkov27.11.2023

Svetovno prvenstvo v motociklizmu

Z VN Valencie se je končala sezona svetovnega prvenstva motociklistov. V kraljevskem razredu MotoGP so tudi letos prevladovali dirkači italijanskega proizvajalca motociklov Ducatija, h kateremu bo prestopil tudi eden najboljših dirkačev vseh časov, Španec Marc Marquez, ki je vse dosedanje uspehe dosegel na Hondi.


25.11.2023

60-letnica motokrosa v Orehovi vasi

Ob progi v Radizelu, ki je v preteklosti gostila tudi dirke svetovnega prvenstva, so se ob 60-letnici tamkajšnjega društva zbrale legende slovenskega motokrosa.


23.11.2023

Evropski pokal v košarki

Sezona evropskega pokala se bo kmalu prevesila v drugo polovico. V tej se bodo boji za mesta, ki vodijo v končnico, še zaostrili. Košarkarji Olimpije so po vseh težavah s poškodbami in neuigranostjo ekipe od končnice za zdaj precej oddaljeni.


26.10.2023

Košarka

Košarkarji Olimpije so po slabših predstavah na začetku sezone od zdaj močnejši za slovenskega reprezentanta Klemna Prepeliča, ki je popolnil ljubljansko zasedbo. Najnovejša okrepitev v zmajevo gnezdo prinaša evroligaške izkušnje za pomemben dvig samozavesti pred nadaljevanjem sezone.


10.10.2023

Ragbi

Na 10. svetovnem prvenstvu v ragbiju v Franciji se je končal redni del turnirja. V skupinah so prevladovale evropske reprezentance, med osmerico najboljših, ki bo izločilne boje nadaljevala konec tedna, pa je tudi manjše presenečenje.


4.10.2023

Najboljši slovenski relist Boštjan Avbelj kroji vrh italijanskega prvenstva

Najboljši slovenski relist Boštjan Avbelj zadnja leta navdušuje na italijanskih cestah. V pretekli sezoni je osvojil italijanski reli pokal, v letošnji pa storil še korak naprej in kroji vrh tamkajšnjega absolutnega državnega prvenstva. Po 2.mestu na slovitem reliju San Remo, ki je bil desetletja del svetovnega prvenstva, je dirko pred iztekom sezone že postal prvak v svoji kategoriji. Ob povratku v Slovenijo govori o svojih začetkih, letošnji sezoni in nadaljnjih načrtih v karieri.


4.10.2023

Relist Boštjan Avbelj

Pred tednom dni smo se v oddaji V sredo pogovarjali z najboljšimi slovenskimi motokrosisti, v tokratni je gost relist Boštjan Avbelj, ki navdušuje motošportno občinstvo na italijanskih cestah. Slovenski avtomobilist prejšnjega leta je krojil vrh močnega italijanskega prvenstva in z 2. mestom na slovitem reliju San Remo potrdil skupno zmago v svoji kategoriji voznikov. V pogovoru z Markom Polakom je razkril svoje načrte za prihodnost, se posvetil tudi svojim dirkaškim začetkom na krožnih pistah ter pojasnil, kako je pristal v relijiu ter zakaj se je odločil nadaljevati kariero pri naših zahodnih sosedih.


2.10.2023

Golf

V Rimu se je končal 44. Ryderjev pokal, tekmovanje najboljših golfistov Evrope in ZDA, ki se med seboj pomerijo vsaki dve leti. Ekipni turnir ne prinaša denarnih nagrad, je bolj prestižne narave in zaradi posebne tekmovalnosti vselej vzbudi veliko zanimanja pri ljubiteljih in navijačih.


27.9.2023

Slovenski motokrosisti po najboljšo uvrstitev na Pokal narodov

Bliža se Pokal narodov v motokrosu. Gre za najbolj prestižno dirko v sezoni, ki jo tekmovalci imenujejo olimpijske igre motokrosa. Na ekipnem svetovnem prvenstvu v Franciji bo nastopila tudi Slovenija, ki je pred odhodom opravila menjavo v svoji postavi.


26.9.2023

Košarka

S superpokalno tekmo v Kranju med Olimpijo in domžalskim Heliosom se je začela nova domača košarkarska sezona. Najboljše ekipe so prevetrile svoja moštva, razmerja moči pa naj bi ostala podobna.


22.9.2023

Mladi invalidi na Parafestu spoznali pozitivne učinke športa

Dva dneva pred državnim praznikom, pred slovenskim dnevom športa, so imeli včeraj poseben dan tudi naši športniki invalidi. Zveza za šport invalidov – Slovenski paralimpijski komite je v sodelovanju z Univerzitetnim rehabilitacijskim Inštitutom Soča mladim s telesnimi okvarami in drugimi hibami predstavil najbolj priljubljene parašporte. Na dogodku je bil Marko Polak.


18.9.2023

Motokros

Po nedeljski VN Italije na koledarju letošnje sezone svetovnega prvenstva motokrosistov ostaja le še ena dirka. Medtem ko večina tekmovalcev tik pred koncem 67. sezone razmišlja o oddihu, slovenski šampion Tim Gajser svoje misli usmerja v prihodnjo sezono.


10.9.2023

SP v košarki: Evropski finale, Dončićmanija in karaoke

Nemčija je svetovni prvak v košarki. Po končanem prvenstvu reporterja na terenu v pogovoru podajata vtise in izkušnje s tekmovanja.


27.8.2023

Zmagovit uvod slovenskih košarkarjev na svetovnem prvenstvu

V petek se je s prvimi tekmami in slovesnostmi v treh različnih državah začelo svetovno prvenstvo v košarki. 19. izvedbo gostijo Filipini, Indonezija in Japonska, kjer se je ljubiteljem košarke predstavila tudi Slovenija. Začela ga je uspešno, za uvod je s 100:85 premagala Venezuelo.


24.8.2023

Dolgotrajna in naporna pot na Okinavo

Na Okinawi se bo jutri začelo svetovno prvenstvo v košarki. Na Japonsko sta prispela tudi naša poročevalca, Franci Pavšer in Marko Polak, ki se še privajata na časovno razliko in obenem prinašata nekaj utripa z Daljnega vzhoda, kjer sta doživela tudi nepričakovano izstrelitev severnokorejskega satelita.


14.8.2023

Motokros

Za najboljše motokrosiste sveta se je sezona nadaljevala z VN Švedske, na kateri je korak bližje konkurenci storil povratnik v karavani, Tim Gajser.


3.8.2023

Naval na šport ob 17:45

V drugem krogu kvalifikacijj konferenčne lige povratna dvoboja čakata nogometaše Maribora in Celja. Medtem ko bodo Mariborčani povratno tekmo igrali doma, je pred Celjani zahtevno gostovanje na Portugalskem. Nogometne minute obogatimo še z dogajanjem s svetovnega prvenstva v športnem plezanju v Bernu, kjer je osrednja zvezdnica tekmovanja Janja Garnbret.


26.7.2023

Košarka

Slovenska košarkarska reprezentanca je v sklopu priprav na svetovno prvenstvo odigrala prvo prijateljsko tekmo. V Celju se je sinoči še brez nekaterih nosilcev igre pomerila s Kitajsko.


24.7.2023

Kolesarstvo

S parado šampionov na Elizejskih poljanah v Parizu se je končala 110. kolesarska dirka po Franciji, ki je prinesla nov izjemen boj Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda. Dogajanje z najprestižnejše tritedenske kolesarske preizkušnje na svetu podoživimo v jutranjih športnih minutah.


16.7.2023

Motokros

Vrnitev motokrosista Tima Gajserja na dirke svetovnega prvenstva je športna tema nedeljskega jutra.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt