Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Športni program

Marko Polak

86 prispevkov5.9.2022

Evropsko prvenstvo v košarki

Tretja tekma slovenskih košarkarjev na evropskem prvenstvu v Nemčiji je prevesila skupinski del tekmovanja v drugo polovico. Z zanimivostmi iz Kolna bomo postregli v jutranji športni zgodbi.


28.8.2022

Na vsaki tekmi moramo dati svoj maksimum

Športne zanimivosti in odmevi


23.8.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo bližajočem se svetovnemu prvenstvu v odbojki, pred katerim bodo zvečer slovenski reprezentanti odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo proti Iranu.


20.8.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo evropskim prvenstvom v Muenchnu z odzivi po nastopu Kristjana Čeha v metu diska, prvi pripravljalni tekmi odbojkarjev pred domačim svetovnim prvenstvom in napovedjo košarkarske tekme med Slovenijo in Hrvaško.


15.8.2022

Motokros

Zanimivosti, analize, družbeni vidiki športnega dogajanja.


14.8.2022

Najbolj pomembno je, da igramo z veliko samozavesti

V Turčiji je Slovenija pustila dober vtis. Razvidni so bili že obrisi predstav, ki so reprezentanco krasile na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu. S hitro igro in prenosom žoge na nasprotnikovo polovico je Slovenija na obeh tekmah nadzirala potek srečanja. Ob koncu, kar je bila stična točka obeh tekem, so Slovenci še zaradi ne optimalne telesne priprave nekoliko popustili. Na petkovi tekmi proti Turčiji sta igrala tudi Luka Dončič in Goran Dragič. Minuto pred koncem rednega dela so imeli slovenski košarkarji še osem točk prednosti, a so to zapravili. Junak v podaljšku je bil Goran Dragič, ki je z metom za tri točke poskrbel za zmago s 104:103.


14.8.2022

Naval na šport ob 09:15

Osrednje športno tekmovanje sredi avgusta je nedvomno združeno evropsko prvenstvo, ki poteka v Münchnu, kjer na najvišja mesta merijo tudi slovenski športniki. Janja Garnbret je celo med uradnimi zvezdnicami tekmovanja. Bo pa to nedelja, ko bo Tim Gajser znova postal svetovni prvak v motokrosu, nov uspeh mu lahko prepreči le kakšna nepredvidljivost na progi. Dodali bomo še košarkarski odmev iz Carigrada.


9.8.2022

Naval na šport ob 17:45

S slovenskega zornega kota bosta na športnem področju ob koncu poletja brez dvoma v ospredju evropsko prvenstvo v košarki in svetovno v odbojki.


25.7.2022

Naval na šport ob 09:15

Konec tedna je postregel tudi z zaključkom kolesarske dirke po Franciji in svetovnega prvenstva v atletiki. V dopoldanskem Navalu na šport se pomudimo še pri dirki svetovnega prvenstva v motokrosu.


17.7.2022

Turneja LIV s skoraj dvakrat višjimi nagradami kot na uveljavljeni PGA turneji

Ideja o novem tekmovanju v golfu je tlela dalj časa, udejanila pa se je v letošnji sezoni. Gre za svež projekt državnega investicijskega sklada iz Savdske Arabije, ki sicer kupuje deleže uglednih gospodarskih družb po svetu, kot so denimo Boeing, družbeno omrežje Facebook, številnih bančnih skupin, proizvajalcev in založnikov računalniških iger in najbolj odmeven je bil nakup angleškega nogometnega kluba Newcastle United. Ime alternativne golfske turneje LIV označuje rimsko številko 54, ki naznanja da gre za tridnevne turnirje, ko igralci trikrat odigrajo po 18 lukenj. Slovenija v golfu glede na svojo geografsko velikost ponuja precej igrišč. Nekatera med njimi naj ne bi bila vodena tako kot bi morala biti. Prostora za izboljšave je tako še ogromno. Športne nadarjenosti pod Alpami nikoli ni manjkalo, da ne bi mogli razviti igralca, ki bi sledil stopinjam, ki so jih ustvarile Pia Babnik, Ana Belac in Katja Pogačar v ženski konkurenci.


7.7.2022

Naval na šport ob 17:45

Po Mariborčanih z evropskimi pokali začenjajo tudi nogometaši Olimpije in Mure. Preselili se bomo v Gdansk na tekmo slovenskih odbojkarjev z Bolgarijo in zaokrožili novo etapo kolesarske dirke po Franciji.


23.6.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po tekmi slovenskih odbojkarjev proti Argentini in se preselimo v Novo mesto na državno prvenstvo kolesarjev v vožnji na čas.


19.6.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah bomo prepletli sobotne športne vrhunce s kolesarsko dirko po Sloveniji in domačim svetovnim pokalom v športni gimnastiki v Kopru.


15.6.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se preselimo na slovenske ceste ob začetku kolesarske dirke po Sloveniji, napovemo domači svetovni pokal v športni gimnastiki in ponudimo zanimivosti z atletskega mitinga v Mariboru.


11.6.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo kolesarski dirki po Dauphineji, odbojkarski ligi narodov ter tekmi Slovenije in Avstralije. Preselimo se tudi na brzice v okolico Prage, kjer so zbrani najboljši slalomisti na divjih vodah.


8.6.2022

Naval na šport ob 17:45

V popoldanskem Navalu na šport se bomo posvetili nogometu in kolesarstvu. Nogometna reprezentanca je pripotovala v Oslo, na kolesarski dirki po Dauphineji so kolesarji opravili s četrto etapo.


30.5.2022

Naval na šport ob 17:45

Nogometne kvalifikacije za popolnitev prve slovenske lige so se razpletle v Kranju, zanimivosti bomo prepletli v popoldanskem Navalu na šport, v katerem se bomo preselili tudi v Pariz na odprto teniško prvenstvo Francije.


28.5.2022

Naval na šport ob 09:15

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo državnima prvenstvoma v rokometu in košarki. Rokometno je že končano, košarkarsko sredi finalne serije. Preselimo se tudi na Slovaško na evropsko prvenstvo slalomistov na divjih vodah.


14.5.2022

Naval na šport ob 17:45

V sobotnem Navalu na šport se preselimo na sklepni turnir slovenskega rokometnega pokala in pospremimo slavje Goričanov ob povratku v prvo slovensko nogometno ligo.


11.5.2022

Dodana vrednost športnih tekmovanj za državo in lokalno skupnost

Marko Polak s prof. dr. Majo Zalaznik z ljubljanske Ekonomske fakultete je razglabljal o organizaciji velikih športnih dogodkov, ki bodo v letošnjem in prihodnjem letu v Sloveniji. Pogovor bo tekel o multiplikativnih učinkih tako zajetnih projektov, pa tudi o vseh izzivih, priložnostih in težavah, ki jih prinašajo za prireditelje, lokalno skupnost in državo.


Več epizod
Domov V živo Podkasti Spored Kontakt