Ljubljana bi lahko bila žarišče za zagonska podjetja in podjetništvo, a se to žal zdaj še ne dogaja.

Jason Hartley je Anglež, ki je v Slovenijo prišel, ker se je zaljubil. Pa ne v Slovenko, ampak v našo državo. Tu je ustanovil svoje podjetje, s katerim želi spreminjati naš način prehranjevanja in ljudem, ne le pri nas, ampak tudi po svetu, ponuditi boljšo hrano. Čeprav je pri odpiranju podjetja kot tujec naletel na kopico predvsem birokratskih ovir, vztraja pri nas.

"Ljubljana bi morala biti Lizbona Vzhoda. Sedimo na križišču južne in vzhodne Evrope. Ljubljana bi lahko bila žarišče za zagonska podjetja in podjetništvo, a se to žal zdaj še ne dogaja. Prehiteva jo Hrvaška z novimi vizumi za digitalne nomade in s prestolnico Zagreb, ki se poskuša uveljaviti kot destinacija za zagonska podjetja. To me jezi, ker menim, da bi to morala biti Ljubljana. Da bi morala glede gospodarstva narediti to, kar je Lizbona naredila pred desetimi leti."

 

Jason o svojem poslanstvu:

"Je gibanje za novo hrano. Imamo preprosto idejo. Po svetu obstaja več sto milijonov kmetov in manjših pridelovalcev hrane. Če uporabimo novo tehnologijo, da jih povežemo z mlajšimi potrošniki, lahko ustvarimo novo ekonomijo prehranevanja. To želimo narediti tako, da so pridelovalci v procesu pošteno plačani. S tem pa ustvarjamo novo ekonomijo, ki je prilagodljiva in trajnostna."

Ajda Kus