Odgovor je naglas povedala specialistka otorinolaringologije, foniatrinja dr. Maja Šereg Bahar, ki deluje na Kliniki za otorinolaringologijo na ljubljanskem kliničnem centru.

Odgovor je podala specialistka otorinolaringologije, foniatrinja dr. Maja Šereg Bahar s Klinike za otorinolaringologijo na ljubljanskem kliničnem centru

Radiovedni so tokrat potipali tisto spremljevalko, ki se je na radiu kar precej bojimo – hripavost. Ta rada pride z roko v roki z branjem na glas. Hripavost najbrž poznate tudi vsi starši, ki zvečer ob otroških posteljah izvajate bralne pravljične maratone, ali pa nenazadnje tudi otroci, ko berete ali pa kričite preveč na glas. Glas je vsem tem posodil Izak, ki se je na Radiovedne obrnil z vprašanjem: Zakaj postanemo hripavi, ko glasno beremo?

Valovske Radiovedne veseli, ko v svoj nabiralnik kdaj prejmejo tudi kakšno vašo risbo, miselni izziv ali pa logično uganko, ki nastane ob miselnem gnetenju radiovednih vprašanj. Hvala, ker jih izzivate tudi na tak način. Z veseljem vas prebirajo na frekvencax@rtvslo.si in pa na vseh družabnih kanalih Frekvence X.

Maja Ratej