Ime tedna

Naredil sem vse, da bi bil na voljo moštvu

Ime tedna je postal košarkar Goran Dragić, ki je z izjemnimi predstavami navduševal v dresu moštva Miami Heat in se v svoji 12. sezoni v ligi NBA prvič uvrstil v finale tega tekmovanja

Goran Dragic_AP
Goran Dragić
foto: AP / MMC

Za Goranom Dragićem je najuspešnejša sezona v ligi NBA. Prvič je zaigral v finalu in bil vse do tekem z Los Angelesom s povprečjem več kot 20 točk celo najučinkovitejši posameznik ekipe Miami Heat v končnici. Dragić je navduševal v vlogi vodje moštva, odlično je povezoval niti igre in bil motor, ki je znal zaustaviti ali pospešiti tempo igre, za nameček pa je še sam dodal levji delež v napadu. 

"Ko sem prišel v Miami, sem se učil od najboljših in se že takrat zavedal, da me to čaka v prihodnje. Da se moram pripraviti na to, da bom na voljo mlajšim igralcem, da jim olajšam delo. Pogovor lahko reši veliko stvari, navade igralcev v moštvu so izjemne in zares je lahko biti njihov vodja na in ob igrišču." – Goran Dragić

Kandidata sta bila še:

Rezultati

Loading ... Loading ...

Barbara Korunpesnica, pisateljica in esejistka, ki z aktivnim delovanjem vztrajno senzibilizira slovenske bralke za vzpostavitev spolno občutljivega odnosa do sedanjosti in preteklosti. Je dobitnica literarne nagrade mira, ki jo podeljuje ženski odbor Slovenskega centra PEN. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919.) 

Zdravko Kobe, filozof in prevajalec z oddelka za filozofijo ljubljanske Filozofske fakultete, ki nam je približal eno najpomembnejših knjig v zgodovini filozofske misli. Za prevod Kritike čistega uma Immanuela Kanta, do zdaj njegovega edinega še neprevedenega dela v slovenščino, je prejel Jermanovo nagrado. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919.) 

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).