Sanje generacij so postale resničnost. Kolajna evropskega prvenstva v košarki leta 2017 je bila zagotovljena s polfinalno zmago v dvoboju dveh neporaženih reprezentanc, Španije in Slovenije. V čarobnem Carigradu pa je sledil še izjemen finalni večer, večer, v katerem je Goran Dragič potrdil, da je najboljši košarkar turnirja. Kapetansko je vodil slovensko reprezentanco in ji skupaj s selektorjem Igorjem Kokoškovom in Luko Dončičem vcepil zmagovalno miselnost. Slovenija je bila neustavljiva, Slovenija se je znašla v košarkarskem raju. Pot do raja pa ni bila enostavna. Goran Dragič je svojo kariero gradil z delom, postopno, brez bližnjic. Kako se je uveljavil v evropski in svetovni košarki? Kako je postal kapetan kluba v ligi NBA in kaj so njegove vrline? Kako je iz nadobudnega mladeniča postal košarkarski zvezdnik? Odgovore poiščemo v radijskem športnem časovnem stroju s košarkarskim komentatorjem Francijem Pavšerjem, s katerim se sprašujeva, kaj so nove sanje njegovih naslednikov?

Slovenija postane evropski prvak v košarki

Sanje generacij so postale resničnost. Kolajna evropskega prvenstva v košarki leta 2017 je bila zagotovljena s polfinalno zmago v dvoboju dveh neporaženih reprezentanc, Španije in Slovenije. V čarobnem Carigradu pa je sledil še izjemen finalni večer, večer, v katerem je Goran Dragič potrdil, da je najboljši košarkar turnirja.

Kapetansko je vodil slovensko reprezentanco in ji skupaj s selektorjem Igorjem Kokoškovom in Luko Dončičem vcepil zmagovalno miselnost. Slovenija je bila neustavljiva, Slovenija se je znašla v košarkarskem raju. Pot do raja pa ni bila enostavna. Goran Dragič je svojo kariero gradil z delom, postopno, brez bližnjic.

Kako se je uveljavil v evropski in svetovni košarki? Kako je postal kapetan kluba v ligi NBA in kaj so njegove vrline? Kako je iz nadobudnega mladeniča postal košarkarski zvezdnik? Odgovore poiščemo v radijskem športnem časovnem stroju s košarkarskim komentatorjem Francijem Pavšerjem, s katerim se sprašujeva, kaj so nove sanje njegovih naslednikov?

Val 202