Po spomladanski prestavitvi s konca junija na konec avgusta in po večmesečnih ugibanjih o izvedbi, se bo v Nici vendarle konec avgusta začela 107. izvedba kolesarske dirke po Franciji. Vsakoletni vrhunec kolesarske sezone letos ni samo to kot v običajnih letih, letos pomeni izvedba te dirke tako rekoč nujni pogoj za preživetje poklicnih moštev in kolesarstva na najvišji ravni nasploh. Da je izpeljava te prireditve ob trenutno drugem valu okužb s koronavirusom v Franciji sploh mogoča, so morali organizatorji pripraviti izjemno podroben in zaostren varnostni režim, ki bo varoval kolesarsko karavano. Vsi skupaj upajo, da bo to zadostovalo, da bodo vse do 20. septembra v Parizu v ospredju samo športni boji in rezultati.

Primož Roglič po padcu na dirki po Dofineji še ni dokončno potrjen za dirko po Franciji, tako da so slovenski ljubitelji kolesarstva še vedno na trnih

Organizatorji dirke po Franciji bodo letos polagali še dodaten izpit v pripravi in izvedbi zdravstveno-varnostnih protokolov. Ustvarili bodo oz. že ustvarjajo enega najbolj dovršenih in ekskluzivnih zdravstvenih mehurčkov kar jih trenutno pozna športni svet.

Športno-televizijsko-marketinška industrija je očitno tako močna, da bo premagala vse ovire.

Še pred nekaj tedni se je obetal epski boj za prestol v svetovnem kolesarstvu med najbogatejšim moštvom, britanskim Ineosom in vzhajajočim velikanom, nizozemskim Jumbom Vismo. Zdaj kaže, da ta boj zaradi okrnjene zasedbe ne bo tako epski.

Roglič se je z višinskih priprav v Tignesu oglasil s sporočilom, da mu zaradi bolečin še zdaleč ne gre tako kot prej.

Kot trenutno kaže, moštvi Ineosa in Jumba Visme nista več edina kandidata za končno zmago na letošnjem Touru.

Spomladanski, prisiljeni počitek v dveh karantenah je biseru slovenskega kolesarstva, Tadeju Pogačarju, morda malce zavrl hiter razvoj v tej sezoni, toda dirka v Franciji se odloča v tretjem, zadnjem tednu in do takrat bo mojster hitre regenracije že brez dvoma v najboljši formi.

Igor Tominec