Prestavitev iger za eno leto obenem pomeni, da bo Tina Trstenjak najmanj še eno leto na kimonu nosila zlat napis svojega priimka

Zadnja sreda v juliju je bil dan, na katerega je bila osredotočena slovenska olimpijska zmagovalka iz Ria Tina Trstenjak. Ob normalnem letu bi v osrednji japonski dvorani za judo Nippon Budukan v Tokiu branila olimpijski naslov. Ker je svet obrnjen na glavo, pa Celjanka danes končuje priprave na Rogli.

Trening na Rogli v popolni osami sredi divjega gozda je bil nekaj posebnega. Vas Lukanja je že skoraj brez življa, razen tedaj, ko se tam za nekaj dni naselijo judoisti, ki jih Marjan Fabjan na štajerski planoti uči še marsikaj drugega kot samo judo.

"Treningi so zdaj čisto drugačni, kot bi bili. Če bi bilo, kot smo vsi skupaj pričakovali, bi bila zdaj v Tokiu. Ker se je vse skupaj prestavilo za eno leto, imamo zdaj več časa. Lahko naštudiramo kakšne nove tehnike, nove stvari. Vsekakor bomo ta čas izkoristili." – Tina Trstenjak

Prestavitev iger za eno leto obenem pomeni, da bo Tina Trstenjak najmanj še eno leto na kimonu nosila zlat napis svojega priimka, ki pripada le olimpijskemu prvaku.

"Vsaj še eno leto, lahko pa, da bo na hrbtu napis ostal še osem let. Ne vemo, kaj se bo zgodilo, težko rečem, ali bodo tekme ali bodo olimpijske igre ali ne. Težko je govoriti o tem."

Dare Rupar