Sezona kolesarskih tekmovanj na najvišji svetovni ravni je po več kot štirimesečnem premoru zdaj v polnem razmahu, a v kolesarski sferi ni nič več tako, kot je bilo.

Sezona kolesarskih tekmovanj na najvišji svetovni ravni je po več kot štirimesečnem premoru zdaj v polnem razmahu, a v kolesarski sferi ni nič več tako, kot je bilo

Mednarodna kolesarska zveza bo skupaj z organizatorji skušala v samo štirih mesecih nadoknaditi vse tisto, kar bi se v običajnih sezonah zgodilo v vsem letu, z izjemo nekaj dirk, ki so jih v začetku leta že lahko izpeljali, preden je bila razglašena pandemija. Kot za zdaj kaže, bodo ob poostrenih zdravstveno-varnostnih ukrepih sezono na najvišji ravni rešili, s tem pa tudi finančni položaj večine poklicnih moštev serije World Tour.

Tour de desinfection #tourdelain pic.twitter.com/2zrlcyvyfK

— Igor Tominec (@IgorTominec) August 8, 2020

Ta moštva so namreč odvisna od pokroviteljskih prilivov, ki so povezani s televizijsko pokritostjo. Na nižjih ravneh bo izpeljanih manj dirk in tako se bodo manjša moštva še težje prebila skozi neobičajno sezono. Današnja tema bo namenjena novi kolesarski realnosti, ki jo je na zadnji dirki Tour de l'Aina na vzhodu Francije zaznal naš reporter Igor Tominec.

V kolesarski sferi ni nič več tako, kot je bilo, so pa vsi veseli, da so se tekmovanja vsaj začela.

Igor Tominec