Ime tedna je Darko Đurić, paraplavalec, nosilec številnih kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev ter dvakratni udeleženec paraolimpijskih iger, ki je sklenil svojo profesionalno športno pot. S svojimi uspehi in življenjsko filozofijo je mnogim postal vzor, šport invalidov pa je z njim pridobil veliko boljšo prepoznavnost in veljavo.

Ime tedna je Darko Đurić, paraplavalec, ki je sklenil svojo profesionalno športno pot

Ime tedna je Darko Đurić, paraplavalec, nosilec številnih kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev ter dvakratni udeleženec paraolimpijskih iger, ki je sklenil svojo profesionalno športno pot. S svojimi uspehi in življenjsko filozofijo je številnim postal vzor, šport invalidov pa je z njim pridobil veliko boljšo prepoznavnost in veljavo.

"Res sem čutil, da mi treningi bolj ko ne postajajo breme, nisem več čutil, da lahko napredujem. V tem obdobju se je vse skupaj oddaljilo in sem rekel, da je dovolj."

Đurić je dobitnik osmih kolajn na največjih tekmovanjih, na paraolimpijskih igrah pa je ostal brez odličja: "Za medaljo se ti mora poklopiti ogromno stvari, meni se v tistem trenutku niso."

Tudi po koncu kariere bo ostal vpet v šport, a rekreativno. Ukvarja se z odbojko sede in ragbijem na vozičku.

"Šport tak je, tudi veliko uspešnih slovenskih športnikov še nima olimpijske medalje, pa jih danes poznamo kot izjemne športnike."

Glasujem za ime tedna ...

Rezultati

Kandidata sta bila še:

Vesna Mikuž, krvodajalka in predsednica Rdečega križa Slovenije, kjer skupaj s transfuzijsko službo in z nesebično pomočjo prostovoljnih krvodajalcev že 75 let zagotavljajo dostop do kakovostne in varne krvi in krvnih pripravkov tako v običajnih kot v izrednih razmerah. (SMS VAL1 na 1919.)

Bor Turel, skladatelj in eden pionirjev slovenske elektroakustične in eksperimentalne glasbe, ki je za zaokrožen skladateljski opus s področja elektroakustične glasbe prejel Kozinovo nagrado, najvišje strokovno priznanje Društva slovenskih skladateljev. (SMS VAL3 na 1919.)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel, Marko Polak