Eden najuspešnejših slovenskih športnikov Iztok Čop je svojo prvo kolajno na velikih tekmovanjih osvojil za Jugoslavijo, prvo od svojih štirih olimpijskih pa v slovenskem dresu leta 1992 v Barceloni. Dvojec brez krmarja je usmeril slovenske olimpijce na pot osvajanja olimpijskih kolajn. V novi epizodi Vrnitve v prihodnost z Urošem Volkom in spomini tedanjega reporterja Rajka Dolinška predstavljamo zgodbo Iztoka Čopa in pomen veslaške reprezentance v slovenski olimpijski družini. Kakšno je bilo slavje v Barceloni? Kako je Iztok Čop sledil tekmovalnim izzivom in izbiral čolne, s katerimi je osvajal kolajne? Odgovore ponujamo ob veslaškem izletu z radijskim športnim časovnim strojem.

Iztok Čop in Denis Žvegelj spišeta prvo zgodbo slovenskega olimpijskega almanaha

Eden najuspešnejših slovenskih športnikov Iztok Čop je svojo prvo kolajno na velikih tekmovanjih osvojil za Jugoslavijo, prvo od svojih štirih olimpijskih pa v slovenskem dresu leta 1992 v Barceloni.

Dvojec brez krčmarja je usmeril slovenske olimpijce na pot osvajanja olimpijskih kolajn. V novi epizodi Vrnitve v prihodnost z Urošem Volkom in spomini tedanjega reporterja Rajka Dolinška predstavljamo zgodbo Iztoka Čopa in pomen veslaške reprezentance v slovenski olimpijski družini.

Kakšno je bilo slavje v Barceloni? Kako je Iztok Čop sledil tekmovalnim izzivom in izbiral čolne, s katerimi je osvajal kolajne? Odgovore ponujamo ob veslaškem izletu z radijskim športnim časovnim strojem.

Luka Dolar