Medtem ko se v koronacirkusu državljani držav ukvarjamo predvsem sami s sabo ter svojimi politikami in politiki, se naglo spreminja tudi globalna slika. Preden se po žabje skuhamo in se nekega jutra zbudimo v povsem novem svetu, se v Nebulozah plus pogovorjamo z legendarnim opazovalcem sveta Ervinom Hladnikom Milharčičem.
Kako stabilna je Evropa ob dogajanjih v Britaniji, na Poljskem, Madžarskem in še kje? Čigav interes poganja nestabilna Evropa? Kako naj gledamo odnos med Kitajsko in Združenimi državami? Kako bo korona premešala svetovne karte? In nenazadnje: proti kateremu svetilniku sveta naj odpluje naša vse bolj razklana ladja?

V Nebulozah plus Ervin Hladnik Milharčič o globalni (politični) prihodnosti, protestih, neenotnosti in demokraciji

Medtem ko se v koronacirkusu državljani držav ukvarjamo predvsem sami s sabo ter svojimi politikami in politiki, se naglo spreminja tudi globalna slika. Preden se po žabje skuhamo in se nekega jutra zbudimo v povsem novem svetu, smo se v Nebulozah plus pogovorili z legendarnim opazovalcem sveta Ervinom Hladnikom Milharčičem, novinarjem časnika Dnevnik. Kako stabilna je Evropa ob dogajanjih v Britaniji, na Poljskem, Madžarskem in še kje? Čigav interes poganja nestabilna Evropa? Kako naj gledamo odnos med Kitajsko in Združenimi državami? Kako bo korona premešala svetovne karte? In nenazadnje: proti kateremu svetilniku sveta naj odpluje naša vse bolj razklana ladja?

“To, s čimer bi se morali ukvarjati, je kdo kompetentno govori iz svojega znanja in izkušenj in kdo govori mnenja na podlagi političnih, verskih in drugih prepričanj.”

#Nebuloze plus na @Val202 . Z @ervinmh o tem, kaj se med tem, ko mislimo samo lokalno, dogaja globalno.

— Miha Šalehar (@toplovodar) May 19, 2020

“Kar nam je najbolj ostalo iz socializma je enotnost. A enotnost ni naša največja vrednota. Nič ni narobe, da smo konfliktna družba.”

Miha Šalehar