Spetek

Starejši so na podoben način pasivni kot mlade generacije

Edvina Dedić je dijakinja, ki opazi tudi tiste pojave, ki niso namenjeni zgolj všečkanju

edvina dedić
Edvina Dedić
foto: Val 202

Edvina Dedić je sedemnajstletna dijakinja Srednje upravno administrativne šole v Ljubljani in je aktivna predstavnica svoje generacije, ki verjame, da bodo mladi priložnosti, ki jih bodo dobili, z veseljem sprejeli. Mlada, odločna in zgovorna aktivna državljanka pa klub temu da v Sloveniji živi že skoraj deset let, še vedno ni državljanka Republike Slovenije. S starši se je v 4. razredu osnovne šole v Domžale preselila iz Bosne in Hercegovine, saj je oče tu dobil službo in je želel, da se čim prej združi nazaj s svojo družino. Pravi, da je Slovenija njen dom, saj ji je dala veliko več kot Bosna.

“Svet, kjer ti pamet nekoga obsojaš zgolj na podlagi njegovih let, je napačen svet.” 

Kakšen svet si želi čez 20 let? “Svet, v katerem naredimo otroški parlament in povabimo politike, da nas pridejo poslušat in nas oni res poslušajo.” 

“Vsak človek v kateri koli družbi ima moč, da pove svoje mnenje in zagovarja to, v kar verjame.”

V redakciji smo Edvino zaradi njene aktivnosti na različnih področjih in tega, da predstavlja glas svoje generacije, poimenovali domžalska Greta: “Greta je nekdo, ki se v vsem, kar jaz delam, gleda kot idol. Nekdo, ki je naredil res veliko za svoja leta. Če me nekdo primerja s takšno osebo, je to čast.”