Ime tedna je Sandi Murovec, smučarski učitelj, ki se je skupaj z drugimi pričami dogodka, hitro in trezno odzval na nezgodo na Krvavcu. Po zaslugi vseh, ki so pomagali, je dvanajstletni smučar, ki je za nekaj minut obvisel na sedežnici, padec z nje preživel brez hujših posledic. "Po naključju sem bil tam tisti dan, zaslišal sem krike. Vsi smo se drli, naj ustavijo napravo. Sedež se je ustavil ob najvišjem stebru, visokem 12 metrov, ključen trenutek je bil, da smo tamkajšnjo mrežo spremenili v trampolin in začela se je akcija." Sandi Murovec pravi, da se je fant že na začetku slabo usedel in ko ga je sedež dvignil, sta teža smuči in čevljev naredili svoje in kar naenkrat se je znašel pod sedežnico. "Vse se je odvijalo zelo hitro, smučarje na sedežnici hrabril, če lahko zdržijo še minuto, da pripravimo mrežo. Šlo je za minute, za iznajdljivost, da se je za tega fanta vse srečno izšlo." Sandi Murovec še dodaja, da kljub temu, da vedno znova opozarjajo, da je treba na smučišču upoštevati pravila, se bo našel nekdo, ki bo plezal po ograji. "Ljudje so tudi skakali s sedežnic. Prav je, da se iz tega dogodka nekaj naučimo. Da je treba posvečati pozornost temu, kako se vozimo z napravami, kako se gibljemo na smučišču."

Sandi Murovec je smučarski učitelj, ki se je skupaj z drugimi pričami dogodka hitro odzval na nezgodo na Krvavcu. Po zaslugi vseh, ki so pomagali, je dvanajstletni smučar padec s sedežnice preživel brez hujših posledic

Ime tedna je Sandi Murovec, smučarski učitelj, ki se je skupaj z drugimi pričami dogodka, hitro in trezno odzval na nezgodo na Krvavcu. Po zaslugi vseh, ki so pomagali, je dvanajstletni smučar, ki je za nekaj minut obvisel na sedežnici, padec z nje preživel brez hujših posledic.

"Po naključju sem bil tam tisti dan, zaslišal sem krike. Vsi smo se drli, naj ustavijo napravo. Sedež se je ustavil ob najvišjem stebru, visokem 12 metrov, ključen trenutek je bil, da smo tamkajšnjo mrežo spremenili v trampolin in začela se je akcija."

Sandi Murovec pravi, da se je fant že na začetku slabo usedel in ko ga je sedež dvignil, sta teža smuči in čevljev naredili svoje in kar naenkrat se je znašel pod sedežnico.

"Vse se je odvijalo zelo hitro, smučarje na sedežnici sem hrabril, če lahko zdržijo še minuto, da pripravimo mrežo. Šlo je za minute, za iznajdljivost, da se je za tega fanta vse srečno izšlo."

Sandi Murovec še dodaja, da kljub temu, da vedno znova opozarjajo, da je treba na smučišču upoštevati pravila, se bo našel nekdo, ki bo plezal po ograji. "Ljudje so tudi skakali s sedežnic. Prav je, da se iz tega dogodka nekaj naučimo. Da je treba posvečati pozornost temu, kako se vozimo z napravami, kako se gibljemo na smučišču."

Glasujte za ime tedna

Rezultati

Kandidatki za ime tedna sta bili še:

Kristina Toplak, raziskovalka pri ZRC SAZU, avtorica knjige Migracijski pojmovnik za mlade, v kateri pojasnjuje vzroke in posledice migracij, osvetljuje njihov vpliv na sodobne družbe ter posebno poglavje namenja razbijanju mitov in stereotipov o migracijah.

Maruša Brezavšček, glasbenica, ki je na 3. mednarodnem tekmovanju kljunaste flavte v Tel Avivu, v konkurenci glasbenikov iz dvajsetih držav Evrope, Azije in ZDA zmagala v dveh kategorijah - med solisti, starimi od 18 do 26 let in za najboljšo izvedbo izraelske skladbe.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel