Eno finančno najmočnejših moštev na najvišji ravni Bahrain – Merida, ki ima močan slovenski pridih, saj je zanj letos dirkalo kar šest slovenskih poklicnih kolesarjev, pa tudi v organizacijskih vrstah deluje kar nekaj Slovencev, si bo v naslednji sezoni še utrdilo svoj status med najbogatejšimi. V moštvo namreč vstopa avtomobilska znamka McLaren, tako da bodo 9. decembra prav na sedežu te avtomobilske tovarne v Wokingu v Angliji predstavili prenovljeno moštvo Bahrain –McLaren. O tem mešanju in spajanju blagovnih znamk iz različnih športov so predstavniki moštva govorili tudi na nedavno končani konferenci Sporto o trženju in pokroviteljstvih v športu v Portorožu.

Velikan iz Wokinga vstopa v svet kolesarstva prek Bahraina Meride

Proizvajalec prestižnih športnih avtomobilov in moštvo formule 1 McLaren je že v preteklosti, skupaj z znamko Specialized, razvijal cestna kolesa. Toda razlogi za vstop tičijo drugje.

Milan Eržen, vodja Bahraina Meride: “To je zgodba dveh bratov iz Bahraina. Trenutno je najbolj rastoči trg v kolesarstvu proizvodnja električnih koles, ki je omejena s premajhnim številom električnih motorjev in baterij. Proizvajalci jih praktično ne morejo zagotoviti dovolj za prodajalce koles.”

Kot trenutno kaže, dopinški grehi prav nič ne zavirajo kolesarstva pri neverjetnem razmahu.

Igor Tominec