Na uvodni tekmi smučarskih skakalcev v Wisli na Poljskem je Anže Lanišek osvojil drugo mesto, boljši je bil le Norvežan Daniel Andre Tande. Slovenski uspeh je s šestim mestom dopolnil še Timi Zajc, Peter Prevc je bil 15.

V Wisli do točk šest slovenskih skakalcev

Na uvodni tekmi 41. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je Anže Lanišek dosegel največji uspeh kariere. Po polovici tekme je bil na devetem mestu, s skokom, dolgim 126 metrov, pa se na koncu veselil drugega mesta in s tem osvojil prve stopničke v svoj karieri.

Štiri leta sem čakal na to, da bom enkrat stopil na oder za zmagovalce, nisem pa pričakoval, da mi bo to uspelo že v Wisli. Sem zadovoljen, čeprav vem, da skoki še niso tisti pravi.” – Anže Lanišek o uspehu kariere

Do ušes nasmejani @anzelanisek prvič med top3 v svetovnem pokalu. Prisluhnite mu na @Val202! pic.twitter.com/AhG7E3GMrh

— Matej Hrastar (@hrastaramt) November 24, 2019

Boljši je bil le Norvežan Daniel Andre Tande, tretji je bil Poljak Kamil Stoch. Slovenski moštveni uspeh je dopolnil še Timi Zajc, ki je z najdaljšim skokom dneva v drugi seriji pridobil dvanajst mest in bil na koncu šesti.

Timi Zajc je skoku, dolgemu 134,5 metra, na koncu dodal še telemark: “Če po prvi seriji nisi najbolj zadovoljen, v drugi seriji narediš vse, da bi čim več pridobil. Zato sem telemark v drugem skoku naredil kar malo iz jeze.

Trenerja Gorazda Bertonclja so razveselili tudi preostali slovenski skakalci, točke jih je osvojilo kar šest. Peter Prevc je bil 15., Domen Prevc 23., Rok Justin 27., Tilen Bartol pa je uvodno tekmo končal na 29. mestu.

Veselje ⁦@SloskiSZS⁩! Bravo ⁦@anzelanisek⁩ prvič med najboljšimi. Super uvod v sezono… Odzivi ⁦@Val202https://t.co/LLZN4mbFuW pic.twitter.com/VRddKCYmVh

— Boštjan Reberšak (@BRebersak) November 24, 2019

Boštjan Reberšak, Matej Hrastar