Šport 202

Anže Lanišek na uvodni tekmi do uspeha kariere

V Wisli do točk šest slovenskih skakalcev

Anze Lanisek
Anže Lanišek
foto: Sloski

Na uvodni tekmi 41. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je Anže Lanišek dosegel največji uspeh kariere. Po polovici tekme je bil na devetem mestu, s skokom, dolgim 126 metrov, pa se na koncu veselil drugega mesta in s tem osvojil prve stopničke v svoj karieri.

Štiri leta sem čakal na to, da bom enkrat stopil na oder za zmagovalce, nisem pa pričakoval, da mi bo to uspelo že v Wisli. Sem zadovoljen, čeprav vem, da skoki še niso tisti pravi.” – Anže Lanišek o uspehu kariere

Boljši je bil le Norvežan Daniel Andre Tande, tretji je bil Poljak Kamil Stoch. Slovenski moštveni uspeh je dopolnil še Timi Zajc, ki je z najdaljšim skokom dneva v drugi seriji pridobil dvanajst mest in bil na koncu šesti.

Timi Zajc je skoku, dolgemu 134,5 metra, na koncu dodal še telemark: “Če po prvi seriji nisi najbolj zadovoljen, v drugi seriji narediš vse, da bi čim več pridobil. Zato sem telemark v drugem skoku naredil kar malo iz jeze.

Trenerja Gorazda Bertonclja so razveselili tudi preostali slovenski skakalci, točke jih je osvojilo kar šest. Peter Prevc je bil 15., Domen Prevc 23., Rok Justin 27., Tilen Bartol pa je uvodno tekmo končal na 29. mestu.