Slovenija bo v naslednjih štirih letih med nosilci promocije zimskih športov na svetovni ravni. Marca 2020 bo v Planici svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, leta 2021 Pokljuka gosti svetovno prvenstvo v biatlonu, dve leti kasneje pa bo v Planici še svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju.

Marca 2020 sobotna tekma v Planici v popoldanskem času

Na 40. srečanju športnih novinarjev nordijskega smučanja in biatlona v Anterselvi je Smučarska zveza Slovenije predstavila novosti in potek priprave na največje zimske športne dogodke v naslednjih štirih letih. Prvi takšen dogodek bo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki ga bo marca 2020 gostila Planica.

Planici je uspelo tradicionalni februarski termin svetovnega prvenstva v poletih prestaviti na tradicionalni planiški konec tedna konec marca. Tomi Trbovc, predstavnik za stike z javnostmi pri OK Planica: “Najprej smo to zavrnili, pozneje pa to sprejeli v smislu preizkusa, izziva, kako je videti sobota popoldne v Planici. Tekmovanje se bo začelo ob 14. uri in 45 minut. Ne bo ekipne tekme, bo posamična.”

Leto pozneje bo na Pokljuki svetovno prvenstvo v biatlonu.

Pokljuka se predstavi. Najprej svetovni pokal, nato še svetovno prvenstvo po 20. letih. @Val202 @BiatlonPokljuka pic.twitter.com/5ZE7jYNa3g

— Dare Rupar (@DareRupar) 15 October 2019

Največja prireditev bo svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju leta 2023 v Planici.

Tomi Trbovc: “Dobivamo občutek, da v Sloveniji še ni pravega razumevanja, kako velik dogodek je to. To so olimpijske igre v malem.”

Dare Rupar