Ime tedna je Tina Bizjak, zdravnica jamarske reševalne službe, ki je v zahtevni, kar 30 ur trajajoči reševalni akciji ekipe 36 jamarskih reševalcev, oskrbela poškodovanega jamarja v jami pri Predmeji nad Ajdovščino, ves čas bdela nad njegovim zdravjem in poskrbela za uspešen razplet.

"Ko greš k ponesrečencu, sploh če je to tvoj kolega, s katerim si se še pred tremi tedni igral družabne igre na taboru, je izkušnja res težka. A ko se vse srečno zaključi, je veselje nepopisno." Tina Bizjak je v jamski svet prvič vstopila leta 2012: "Dve leti pozneje pa še v jamarsko reševalno službo. Tega sem se lotila zato, ker je zdravnikov, ki se s tem ukvarjajo, ekstremo malo - operativni smo samo trije. Glavni pogoj, da si v reševalni službi je, 'da znaš po jamah hodit.'"

Tina Bizjak je zdravnica jamarske reševalne službe, ki je v zahtevni, 30 ur trajajoči reševalni akciji ekipe 36 jamarskih reševalcev, oskrbela poškodovanega jamarja in poskrbela za uspešen razplet

Ime tedna je Tina Bizjak, zdravnica jamarske reševalne službe, ki je v zahtevni, kar 30 ur trajajoči reševalni akciji ekipe 36 jamarskih reševalcev, oskrbela poškodovanega jamarja v jami pri Predmeji nad Ajdovščino, ves čas bdela nad njegovim zdravjem in poskrbela za uspešen razplet.

"Ko greš k ponesrečencu, sploh če je to tvoj kolega, s katerim si se še pred tremi tedni igral družabne igre na taboru, je izkušnja res težka. A ko se vse srečno zaključi, je veselje nepopisno."

Reševalna enota je po beseda zdravnice Tine Bizjak dobro opremljena: "Imamo veliko reševalcev, ki so dobro fizično in psihično pripravljeni. Ni kaj za pograjat." Sicer je sama v jamskem svetu še precej sveža, vanj je vstopila leta 2012.

"Dve leti kasneje pa še v jamarsko reševalno službo. Tega sem se lotila zato, ker je zdravnikov, ki se s tem ukvarjajo, ekstremo malo - operativni smo samo trije. Glavni pogoj, da si v reševalni službi je, 'da znaš po jamah hodit.'"

Tina Bizjak je ginekologinja v Slovenjgraški bolnišnici, kjer imajo precej posluha za tovrstne 'nepredvidene' izostanke iz službe: "To je bila moja prva takšna intervencija. Poslala se sporočilo šefici, da me en dan ne bo v službi. Potem pa se je vse zavleklo in me ni bilo dva dni. Od takrat se še nismo videli, ampak prepričana sem, da ne bo nikakršnega problema."

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Kandidatki sta bili še:

Maša Stanič, oskrbnica Pogačnikovega doma na Kriških podih, kjer v izjemni naravni kulisi z ekipo študentov skrbijo za pravo, pozitivno energijo. Udobje obiskovalcem zagotavljajo z  mladostno zagnanostjo ter pravo mero ravnotežja med sodobnim in tradicionalnim.

Janja Garnbret, najboljša športna plezalka na svetu, ki je na svetovnem prvenstvu na Japonskem osvojila tri zlate medalje in postala edina v zgodovini tega športa z naslovom svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah - težavnosti, balvanih in kombinaciji.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Val 202