Ime tedna je motokrosist Tim Gajser si je na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Imoli privozil drugi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu.

Motokrosist Tim Gajser je svetovni prvak v elitnem razredu

Motokrosist Tim Gajser si je na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Imoli privozil drugi naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu. Za naslov bi mu sicer zadoščalo že osmo mesto, a je v prvi vožnji zasedel peto mesto in tako potrdil osvojitev naslova svetovnega prvaka za letošnjo sezono.

"Film se ti odvije, naprej ti pridejo vsi slabi trenutki. Veš, da si trdo delal in dal vse od sebe, dal srce. Res sem zelo vesel, da se je trdo delo poplačalo in da nam je uspelo."

Leta 2015 je Gajser postal svetovni prvak v razredu MX2, leto pozneje v svoji prvi sezoni v razredu MGXP pa je prvič osvojil naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu.

Kandidata za ime tedna sta bila še:

Jure Dolinar, projektni vodja novomeškega mednarodnega festivala in glasbene delavnice Jazzinty, ki letos praznuje 20 let. V tem času je šlo prek njihovih tečajev več kot tisoč mladih glasbenikov, poučevalo jih je prek 60 različnih mentorjev z vsega sveta, v okviru festivalskega programa ter jazzovskega cikla in abonmaja pa so pripravili približno 300 koncertov.

Robert Cugelj, generalni direktor URI – Soča; inštituta, kjer bodo po podpisu sporazuma z Zdravstveno univerzo Fujita in podjetjem Toyota združili znanje, tehnologijo in izkušnje v nov koncept ter skupaj razvijali robote, ki bodo pomagali pri rehabilitaciji bolnikov po možganski kapi.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Val 202