Pisateljica, ki je za svoj romaneskni prvenec Belo se pere na devetdeset, prejela nagrado Kresnik, priznanje časopisne hiše Delo za najboljši slovenski roman preteklega leta.

Bronja Žakelj je za svoj romaneskni prvenec Belo se pere na devetdeset prejela nagrado kresnik, priznanje časopisne hiše Delo za najboljši slovenski roman preteklega leta

Bronja Žakelj ni pričakovala takega uspeha svoje knjige. Predvsem si je želela, da bi prišla do bralcev, na koncu pa je knjiga doživela velik uspeh.

"Redkokdaj se zgodi, da dobiš pohvale tako kritikov kot bralcev. Zato sem še posebej počaščena."

Ko so ji povedali, da knjigo med drugim nosijo na onkološki inštitut, se je zgrozila.

"Izkazalo se je, da bolniki knjige ne berejo kot nove grozne zgodbe, ampak so v njej našli oporo. To me je zelo pozitivno presenetilo."

Izberite ime tedna

Rezultati

Glasovali ste še za:

Jean Nikolič, odgovorni in izvršni urednik brezdomskega časopisa Kralji ulice. Na svetovnem kongresu cestnih časopisov v Hannovru so po izboru javnosti prejeli prvo nagrado za najboljšo fotografijo in najboljšo naslovnico. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919.)

Luka Dončić, košarkar, ki je po izjemni prvi sezoni igranja v NBA, kot prvi Slovenec in šele kot drugi evropski košarkar v zgodovini, prejel priznanje za novinca leta v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919.)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel