Ime tedna

Ime tedna sta Katja Višnar in Anamarija Lampič

Smučarski tekačici, ki sta na nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu v ekipnem šprintu presenetljivo osvojili srebrno medaljo

65567006_fp-xl
Katja Višnar in Anamarija Lampič
foto: MMC/Rtvslo

Ime tedna sta postali Katja Višnar in Anamarija Lampič, smučarski tekačici, ki sta na nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu v ekipnem šprintu presenetljivo osvojili srebrno medaljo. Po osmih letih je to v smučarskem teku za Slovenijo prva medalja na svetovnih prvenstvih.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kandidatki sta bili še:

Barbara Rovšek s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani, ki že peto leto vodi Kresničko, tekmovanje v znanju iz naravoslovja. Kresnička je postala tako priljubljena, da se je je letos udeležilo že 18 tisoč otrok od 1. do 6. razreda osnovne šole.

Vlasta Nussdorfer, ki je po šestih letih zaključila delo varuhinje človekovih pravic. Ob mnogih dosežkih urada si bomo njen mandat zapomnili tudi po vlogi za oceno ustavnosti Uredbe o hrupu ter velikih naporih za odprtje enote za intenzivno in otroško adolescentno psihiatrijo.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).