Čeprav je naša izbrana vrsta v zadnjem letu močno zdrsnila na evropski sceni je to morda tudi trenutek, ko se bo od tam spodaj znala znova zavihteti vsaj v evropski srednji razred. Matjaž Kek, ki je znova sedel na vedno vroči selektorski stolček, je že ob imenovanju konec novembra na Brdu pri Kranju povedal, da nima čarobne paličice, da pa bo storil vse, da bi imel ob sebi vse najboljše igralce, ki jih premore slovenski prostor. V reprezentanco se vrača Jan Oblak.

Pod taktirko Matjaža Keka se slovenski nogometni reprezentanci obetajo boljši časi

Na srečo smo ljudje takšni da si v spominu pravilo zadržimo le lepe stvari. Na tiste manj lepe poskušamo čim prej pozabit in tudi na športnem področju je tako. Med manj uspešnimi nastopi med našimi športniki nedvomno v prejšnjem letu sodi igranje slovenske nogometne vrste, ki je izpadla celo v najnižji razred evropskih reprezentanc. S prihodom novega selektorja Matjaža Keka bo očitno temu drugače.

Čeprav je naša izbrana vrsta v zadnjem letu močno zdrsnila na evropski sceni pa je to morda tudi trenutek, ko se bo od tam spodaj znala znova zavihteti vsaj v evropski srednji razred. Matjaž Kek, ki je znova sedel na vedno vroči selektorski stolček je že ob imenovanju konec novembra na Brdu pri Kranju povedal, da nima čarobne paličice, da pa bo vse storil, da bi imel ob sebi vse najboljše igralce, ki jih premore slovenski prostor. Močno je v več kot zadnjem letu odmevala odsotnost enega najboljših vratarjev na svetu Jana Oblaka v reprezentančni garderobi. Ugibanj zakaj ga ni, je bilo na pretek. Škofjeločan je nekaj zadnjih dni ob Božiču preživel v domačem okolju, v nedeljo pa je moral nazaj v Madrid, saj ga konec tedna že čakajo obveznosti pri madridskem Atleticu. Matjaž Kek nam je zelo hitro po prevzemu selektorskega mesta sporočil da se Jan Oblak vrača. on pa se zaveda da ga ob povratku v marcu pred kvalifikacijskima tekmama za evropsko prvenstvo morda vsi ne bodo sprejeli ravno z zadovoljstvom.

Na to gledam zelo pozitivno. Verjamem, da lahko v reprezentanci veliko pomagam in ji veliko dam glede ciljev, ki smo si jih zadali. Glede navijačev pa je normalno, da niso zazdovoljni, da so razočarani. Reprezentanca v zadnjem času ni dosegla rezultatov, ki bi si jih vsi želeli.
– Jan Oblak

Nikakor ni šlo brez omenjanja vsega tistega, kar se je dogajalo v času ko je reprezentanco vodil Tomaž Kavčič in ga je za dve tekmi, ko je bilo že vse izgubljeno zamenjal Igor Benedejčič. Tisti, ki Jana Oblaka poznajo, so ves čas vedeli, da okrog tega ne bo velikih besed, ki bi polnile vsakodnevno potrebo po čim večji odmevnosti medijev. Okrog Jana Oblaka se bo očitno v tem mescu razpletala tudi saga o njegovem odhodu iz Madrida. Informacij je več. Če je še nekaj dni nazaj kazalo, da bo že pozimi Madrid zamenjal za Pariz, zdaj ta trditev ni več najbolj v ospredju. Kar nekaj možnosti namreč ostaja da ostane zvest rdeče-belim tudi v naslednjih sezonah.

Dare Rupar