Prvi posredovalci, pri nas so to prostovoljni gasilci, ki pridobijo posebno licenco za t.i. prve posredovalce, postajajo vse pomembnejši člen pri reševanju oseb s srčnim zastojem ali drugimi življenjsko ogrožajočimi stanji. Prostovoljcev, ki so pogosto prvi pri takem človeku, je vse več, zdaj pa bodo svoje izkušnje prvič izmenjali na srečanju v Kranju.

Prvi posredovalci so lahko pri človeku s srčnim zastojem tudi 10 minut pred reševalci – to je lahko ločnica med življenjem in smrtjo

Prvi posredovalci, pri nas so to prostovoljni gasilci, ki pridobijo posebno licenco za t.i. prve posredovalce, postajajo vse pomembnejši člen pri reševanju oseb s srčnim zastojem ali drugimi življenjsko ogrožajočimi stanji.

Prostovoljcev, ki so pogosto prvi pri takem človeku, je vse več, zdaj pa bodo svoje izkušnje prvič izmenjali na srečanju v Kranju.

“V prihodnosti bo najbrž vsak lahko prvi posredovalec,  s pomočjo mobilnih aplikacij bomo namreč  lahko obveščeni, kje v bližini je nekdo, ki se bori za življenje.” – Dejan Rogelj, reševalec

To bo priložnost tudi za vse laike, da se na brezplačnem tečaju naučilo tako temeljnih postopkov oživljanja kot tudi uporabe defibrilatorja, ogledati pa si bo mogoče tudi prikaz reševanja ukleščenih iz vozil.

 

Jana Vidic