Pediatri opozarjajo, da so se verske, filozofske in zdravilske diete razmahnile tudi v šolah in vrtcih. Posebej moderna je brezglutenska, zaznali pa so tudi take, kjer otroci lahko jedo samo rdeča ali zelena živila. Ustanove, ki po novem zakonu diete morajo zagotavljati, tarnajo, da trendu težko sledijo. Zakaj so potomci generacij, ki so v šolah natepavale ribji namaz na rezini bele štruce, tako občutjive?

Nekoč prekuhane hrenovke in ribji namaz na beli štruci, danes pa vedno več otrok, ki si malico prinesejo od doma

Pediatri opozarjajo, da so se verske, filozofske in zdravilske diete razmahnile tudi v šolah in vrtcih. Posebej moderna je brezglutenska, zaznali pa so tudi take, kjer otroci lahko jedo samo rdeča ali zelena živila. Ustanove, ki po novem zakonu diete morajo zagotavljati, tarnajo, da trendu težko sledijo. Zakaj so potomci generacij, ki so v šolah natepavale ribji namaz na rezini bele štruce, tako občutjivi?

#Nebuloze na @Val202 : Pediatri, šole in vrtci jamrajo, da je tu mač diet med mulci. Zakaj so Kiare in Taji bolj občutljivi kot njihovi starši, ki so v šoli natepavali ribji namaz na beli štruci?

— Miha Šalehar (@toplovodar) October 2, 2018

V družbi, kjer je dosti vsega in smo že pozabili kaj je pomanjkanje, si lahko izbirčen #nebuloze

— Klemen Mesarec (@KlemenMesarec) October 2, 2018

Če se mene vpraša, so za to krivi alergeni in pesticidi, ki jih proizvajalci namenoma mešajo v hrano! Danes je v konzervi tune manjši delež tune, kot je delež tune v vseh morjih. ?
Btw, če daš mulotu ime Rožle al pa muli Mojca, potem takoj dobi za 13% boljšo odpornost! ?

— Krist (@krist__92) October 2, 2018

Zato, ker jih starši preveč zavijajo v vato… Naj jih pustijo, da se na dvorišču umažejo, kot znajo to le otroci, naj kdaj pojejo tudi kak kamenček, naj jih ne posiljujejo z nekimi čudnimi prehranskimi forami, pa bo…

— Sebastijan Kerše (@termie1) October 2, 2018

Družba se je razdelila na dva pola. Eni so mnenja, da je gluten tisti, ki bo pokončal civilizacijo, drugi pa, da bodo civilizacijo ugnobili tisti, ki ne prenašajo glutena. #nebuloze

— David Klasinc (@BigWhale) October 2, 2018

Miha Šalehar