Matjaž Turel je vodja internističnega dela programa presaditve pljuč v UKC Ljubljana, kjer so uspešno izvedli prvo sočasno presaditev obeh pljučnih kril, kar pomeni začetek popolnega programa presaditve pljuč v Ljubljani, predvsem pa možnost večjega števila operacij.

V UKC Ljubljana so uspešno izvedli prvo sočasno presaditev obeh pljučnih kril, kar pomeni začetek popolnega programa presaditve pljuč v Ljubljani

Matjaž Turel je vodja internističnega dela programa presaditve pljuč v UKC Ljubljana, kjer so uspešno izvedli prvo sočasno presaditev obeh pljučnih kril, kar pomeni začetek popolnega programa presaditve pljuč v Ljubljani, predvsem pa možnost večjega števila operacij: "Računam, da bomo na leto v Ljubljani izvedli od 10 do 15 presaditev. V prihodnosti bomo morda sprejemali tudi bolnike iz tujine."

"Ekipa za eno stvar diha kot eno. Mladi so res entuziastični. Nič me ne skrbi za prihodnost! Medicina je včasih težka, a zelo lepa. Nekaj najlepšega je, če nekomu rešiš življenje. Ne bi izpostavljal samo sebe, cel oddelek živi za te bolnike."

Kandidata sta bila še:

Anja Štefan, pisateljica in pesnica, ki je za slikanico Drobtine iz mišje doline, po mnenju žirije eno najboljših sodobnih pesniških zbirk za otroke v zadnjih letih, prejela večernico – nagrado za najboljšo slovensko izvirno otroško in mladinsko literaturo medijske hiše Večer.

Andrej Štremfelj, legenda alpinizma, ki je na gorniškem festivalu v Ladeku na Poljskem kot prvi Slovenec prejel zlati cepin za življenjsko delo. Tako je tudi v svetovnem merilu postal edini, ki se lahko pohvali s prestižnim priznanjem tako za življenjske dosežke kot za vrhunski vzpon.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202