Ime tedna je postal Goran Janus, ki je po sedmih letih odšel z mesta trenerja slovenske skakalne reprezentance. Pod njegovim vodstvom so skakalci med drugim dosegli 46 zmag v svetovnem pokalu, od tega 9 ekipnih, mnoge uspehe v poletih, zmago na novoletni turneji, zmago v svetovnem pokalu ter po dve kolajni s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger. “Peter Prevc je edini, ki je dosegel 15 zmag v eni sezoni. Ob tem bi pohvalil tudi svoj tim, pa Smučarsko zvezo. To je ogromno nekih kamenčkov, ki pridejo v eno skupno točko.” Ob vprašanju, ali so mu v vseh teh letih šla kakšna novinarska vprašanja še posebej na živce, je Goran Janus dejal, da ko so rezultati, je vse v redu, ko jih ni, pa jih poslušaš. “To sodi zraven, tako pohvale kot kritike.”

“Jaz bom vedno trener po duši. Letos ne bom treniral, bom pa zraven. Sicer pa … nikoli se ne ve.”

Pod vodstvom Gorana Janusa so skakalci dosegli 46 zmag v svetovnem pokalu, zmago na novoletni turneji, zmago v svetovnem pokalu ter po dve kolajni s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger

Ime tedna je postal Goran Janus, ki je po sedmih letih odšel z mesta trenerja slovenske skakalne reprezentance. Pod  njegovim vodstvom so skakalci med drugim dosegli 46 zmag v svetovnem pokalu, od tega 9 ekipnih, mnoge uspehe v poletih, zmago na novoletni turneji, zmago v svetovnem pokalu ter po dve kolajni s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger.

"Peter Prevc je edini, ki je dosegel 15 zmag v eni sezoni. Ob tem bi pohvalil tudi svoj tim, pa Smučarsko zvezo. To je ogromno nekih kamenčkov, ki pridejo v eno skupno točko."

Ob vprašanju, ali so mu v vseh teh letih šla kakšna novinarska vprašanja še posebej na živce, je Goran Janus dejal, da ko so rezultati, je vse v redu, ko jih ni, pa jih poslušaš. "To sodi zraven, tako pohvale kot kritike."

"Jaz bom vedno trener po duši. Letos ne bom treniral, bom pa zraven. Sicer pa ... nikoli se ne ve."

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še:

Boštjan Cesar, dolgoletni kapetan slovenske nogometne reprezentance, ki se je po petnajstih letih s 101. nastopom proti Belorusiji poslovil od reprezentančnega dresa. Rekorderja po številu odigranih tekem si bomo zapomnili kot kapetana, ki ni nikoli silil v ospredje, temveč mu je bil predvsem pomemben ekipni uspeh.

Andreja Peklar, ilustratorka, ki se je med več kot 3 tisoč prijavljenimi uvrstila v najožji izbor 77 najboljših ilustratorjev s celega sveta. Njena dela so bila na ogled na prestižni razstavi ilustratorjev, ki je vsako leto del največje knjižne manifestacije na svet, bolonjskega knjižnega sejma.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202