Spetek je ob njihovi petindvajseti obletnici gostil največje antitalente za samopromocijo na domači estradni brjači. Še boter Google se strinja, da so najbolj znan Slovenski bend, med tistimi, ki ne obstajajo.

Pupedanci so se začeli ukvarjati z glasbo, ker jim šport ni dišal, te dni pa obhajajo 25-letnico delovanja

Spetek tokrat gosti največje antitalente za samopromocijo na domačemu estradne brjači. Še boter Google se strinja, da so najbolj znan Slovenski bend, med tistimi, ki ne obstajajo. Ansambel te dni obhaja 25 let in medije obtožuje, da privilegirajo metroseksualce. “Nikoli nismo veliko dali na publiciteto. Mi smo seljaci iz Pivke, nam rock nekaj pomeni, ga igramo brezpogojno in nas drugo dosti niti ne zanima,” pravi pevec Simon Avsec.

“Imeli smo predpotopno spletno stran. Mislili smo, da bomo ob 25-letnici vzpostavili novo stran, potem pa nam je še Facebook ukinil profil.”

Tako pravi član benda Marko Doles, ki sebe in svoje kolege opisuje kot: “Mi smo pivški grdoni, vedno nam je manjkalo glamurja.” Pupedanci so se začeli ukvarjati z glasbo, ker jim šport ni dišal. Ime jim je dala Markova nončka, so rokerji, ki primejo tudi za harmoniko.

“Če greš čez mejo, na primer čer prehod Jelšane, tam fantje igrajo samo Slaka in Avsenika. Vsi imajo ‘kekčeve’ kape.”

O zdajšnji slovenski domači glasbi pa: “Preveč je osladna, vsi so preveč kičasti.” Pupedanci pa imajo svojo značilno glasbo, vendar je še vprašanje, kdaj bomo slišali kakšen nov komad: “Boštjanu je padel telefon v morje in nimamo več besedil.”

“Najbolj grozno nam je, ko snemamo album, nam je najlepše igrat na koncertih.”

Miha Šalehar