Primož Cirman je novinar in avtor knjige z naslovom NepoTEŠeni in podnaslovom Naložba stoletja ali rop stoletja? ki je zgodba o ozadju TEŠ6

Primož Cirman je novinar in avtor knjige z naslovom NepoTEŠeni in podnaslovom Naložba stoletja ali rop stoletja?, ki je zgodba o ozadju TEŠ6

Ime tedna je Primož Cirman, novinar in avtor knjige z naslovom NepoTEŠeni in podnaslovom Naložba stoletja ali rop stoletja?, ki je zgodba o ozadju največje energetske naložbe v samostojni Sloveniji TEŠ6, zgodba o prepletenosti mednarodnega kapitala in domačih povzpetnikov s krajevnimi interesi in politično elito. Knjiga ponuja veliko gradiva tudi za organe pregona.

"Knjiga odkriva dobro premišljene manevre vpletenih posameznikov. Ni bilo naključij. Nebogljenost politike je bila naklepna in del te igre pri tej investiciji."

Kandidata sta bila še:

Luigia Negro, predsednica kulturnega društva Muzej rezijanskih ljudi, ki je močno pripomogla k temu, da so na Solbici v Reziji odprli rezijanski etnografski muzej in kulturno središče. V hiši, katere zgodovina sega v obdobje Beneške republike in ki so jo kupili s prostovoljnimi prispevki, so dobile dom Zverinice iz Rezije, saj je prva razstava posvečena rezijanskemu pravljičarstvu.

Martin Šoštarič, industrijski oblikovalec iz Gigodesigna, je prejemnik nagrade za najboljši oblikovalski dosežek v lanskem letu. Skupaj z Elanom je zasnoval inovativne zložljive turne smuči Ibex Tactix. Njihova zasnova olajša transport in prinaša okretnost pri zahtevnih podvigih, smuči pa imajo kljub zložljivosti odlične vozne lastnosti.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202